Vilstolar Fåtöljer

Vilstolar och fåtöljer

 
 

Vissa anser att en fåtölj eller en vilstol är en verklig egoistmöbel. Men för många är den verkligen en symbol för mys och avslappning med en bra bok och en kopp te. Oavsett åsikt eller inställning är det troligt att den här speciella möbeln väljs bort av dem som bor i mikrolägenheter. Utrymmet är helt enkelt för knappt!

Men tänk om du skulle kunna ha en bekväm transformerstol med mer än vilstolsfunktionen. Skulle du då välja bort den? Ta en titt på de kreativa exemplen nedan och försök föreställa dig hur din nästa fåtölj skulle kunna se ut.

 

”Savion” från Cortesi Home

Savion stol till dagbädd© Cortesi Home, alla rättigheter förbehålles
 

Den konverterbara stolen ”Savion” från Cortesi Home i Illinois i USA är ett bra exempel på hur möbler kan ha mer än en funktion. Bortsett från att vara en bekväm stol kan den enkelt konverteras till en dagbädd och därifrån till en säng. Det ger dig alltid möjlighet att ha en extrasäng om du skulle få oväntat besök.

Läs mer om stolsängen på deras engelska webbsida.

 

”Openbook stol” från TILT

Openbook stol© Studio TILT, alla rättigheter förbehålles
 

Ett annat intressant exempel är ”OpenBook stolen”. Den har designats och skapats av den Londonbaserade designagenturen TILT. Den är både en bekväm fåtölj och en bokhylla. Du kan inte bara ha dina favoritböcker framme mitt i rummet utan du kan till och med ha dem precis där du läser dem. Den fyndiga möbeln kombinerar allt du behöver för att njuta av en filt, en bra bok och en varm kopp te.

Läs mer om stolen på deras engelska website.

 

”fLOP” från Elena Sidorova

Flop stol till web© Elena Sidorova, alla rättigheter förbehålles
 

Den ryskfödda designern Elena Sidorova kom på ett sätt att kombinera vardagsrummet med sovrummet – eller åtminstone att kunna erbjuda en säng till övernattande gäster. Den här ganska eleganta fåtöljen kan förvandlas till en bekväm säng på bara några sekunder. Den har till och med plats för sängkläder, täcke och kudde. Från bekväm stol till färdigbäddad säng på en minut.

Läs mer om stolsängen på t.ex. Archello.

 

Lägg till elektrisk justering

Det är möjligt att kombinera multifunktionella möbler med praktisk komfort och optimal ergonomi och det är absolut möjligt utan att kompromissa med de estetiska aspekterna på din design.

Alla de här stolarna hade kunnat utrustas med ett elektriskt rörelsesystem som hjälper dig att förvandla din möbel från ett syfte till ett annat. Tryck bara på en knapp och låt integrerade tysta ställdon göra jobbet. Tänk dig att det görs med en personlig handkontroll som använder fördelarna av modern trådlös Bluetooth® teknik.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.