Kontakta oss här
Bord kontorsbord

Bord och kontorsbord

 
 

Att kunna erbjuda alla gästerna plats runt matbordet betyder mycket för de flesta. Att kunna njuta av en måltid tillsammans med goda vänner kräver tillräckligt med utrymme för varje gäst. Men ofta är vardagsrumsbordet det som får gå för att göra plats för andra möbler i mindre hem. Men om det fanns ett annat sätt?

 

”Fiesta” från Sedit

Fiesta bord© Sedit Srl., alla rättigheter förbehålles
 

Ett konsolbord kanske inte är precis vad du tänker på när man pratar om ett matbord för 12 personer. Om du inte är den italienska tillverkaren Sedit som ligger bakom ”Fiesta” bordet. Vid en första anblick ser det ut som vilket annat konsolbord som helst – smidigt, elegant och placerat mot en innervägg eller avdelare. Men Fiesta döljer en hemlighet. Det döljer tre (eller fyra) extra bordsskivor som förvandlar det till ett fullstort matbord för 6–12 personer på bara några få minuter. Perfekt för mindre hem eller till och med mikrolägenheter.

Om du lägger till en eller två bordsskivor kan du använda det som kontorsbord. Tänk dig det här bordet utrustat med elektriska lyftpelare. Då skulle du ha ditt eget justerbara kontorsbord ELLER ett konferensbord i vardagsrummet om du bjuder in några kollegor för ett projekt.

 

”Vengio” från Resource Furniture

Vengio bord-spegel© Resource Furniture, alla rättigheter förbehålles
 

Ett annat exempel är bordet ”Vengio” från amerikanska Resource Furniture. Vengio är en verklig superstjärna när det gäller att spara plats. Multifunktionaliteten avslöjas direkt när du drar i den väggmonterade spegeln och förvandlar den till ett matbord eller ett kontorsbord. Det är verkligen perfekt för dem som bor i små lägenheter som annars drar sig från att ha gäster. Vengio kan även användas som hemmakontorsbord.

Läs mer om bordet på deras engelska webbsida.

 

”#236” från Skovby

Skovby #236 bord© Skovby Møbelfabrik A/S, alla rättigheter förbehålles
 

Den danska tillverkaren Skovby har redan integrerat en LINAK ställdonslösning i en multifunktionsdesign. Soffbordet ”Skovby #236” har en knapp dold under bordsskivan. Genom att trycka på knappen höjs det och förvandlas till ett matbord för sex personer. Bordet drivs av ett batteri, så att det är kabelfritt och enkelt att flytta runt i rummet.

Läs mer om bordet på deras engelska/danska website.

 

Lägg till elektrisk justering

Det är inte någon tvekan om att flera multifunktionsmöbler skulle kunna dra nytta av elektrisk justering. Förbättrad ergonomi är den tydligaste fördelen. Men att använda LINAK® ställdonslösningar skulle också¨ erbjuda PVC-fria komponenter och extremt låg standby-strömförbrukning – på mindre än 0,1 W. Den tysta tekniken gör att man slipper bekymra sig om irriterande och oönskade ljud. Att integrera en LINAK lösning är detsamma som att tillföra ergonomi, multifunktionalitet och tydligt praktiska fördelar till din möbeldesign utan att kompromissa med det estetiska utseendet.