Kontakta oss här
Soffor

Soffor

 
 

En av de mest centrala inredningsdetaljerna är soffan. Det är soffan vi umgås med våra vänner och familj i – runt TV:n eller pratar över en kopp kaffe. Det är därför soffan ofta anses vara absolut oumbärlig i ett hem – även om utrymmet är begränsat. Multifunktionaliteten ger soffan extra värde i en mikrolägenhet. Nedan har vi hittat ett par bra fall som illustrerar detta.

 

”Twinny” från Proteas

Twinny soffa till våningssäng© PROTEAS – PAPAIOANNOU BROS SA, alla rättigheter förbehålles
 

Man kan inte säga multifunktionell soffa utan att nämna Twinny-soffan. Den här soffan från den grekiska designbyrån Proteas erbjuder en ganska ovanlig bäddsoffa. På bara några sekunder har soffan förvandlats till en våningssäng för två. Ganska fyndigt!

Läs mer om soffa-våningssängen på deras engelska website.

 

”Slot” från Matthew Pauk

”Slot” soffa© Matthew Pauk, alla rättigheter förbehålles
 

Genom att arbeta med form, utseende och bekväm passform skapade den amerikanska uppstickaren och designgurun Matthew Pauk Slot-soffan. Med den har han fått med allt som en soffa handlar om i en enda möbel. Denna tresitssoffa döljer en ottoman, ett soffbord och två extra utdragbara stolar. Slot är perfekt för allt: sova, sträck-kolla TV-serier, ha filmkvällar med vänner eller vara värd för en vinprovning med rött vin.

 

”Sosia” från Emanuele Magini

Sosia hopvikbar soffa© Emanuele Magini, alla rättigheter förbehålles
 

Den italienske designern Emanuele Magini gjorde en tvåsitssoffa inslagen i ett enda tygstycke som kan öppnas upp med blixtlås. ”Sosia”soffan förvandlas till två fåtöljer, en säng, till och med till ett litet omklädningsrum. Den är ett exempel på kreativitet och förståelse för hur dynamisk möbeldesign kan förvandlas och bli en enastående inredningsdetalj som kan anpassas till vardagens situationer i en mikrolägenhetsinredning.

Läs mer om möbeln på den italienska/engelska webbsidan.

 

Lägg till elektrisk justering

Tänk dig dessa (eller andra) fyndiga möbeldesigner med flera funktioner utrustade med rörelselösningar med elektriska ställdon. Det skulle bli ännu enklare för ägarna att förvandla sin heminredning från ett syfte till ett annat – bara genom att trycka på en knapp.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta