Komfortsängar

Komfortsängar

 
 

För de flesta är sängen en möbel som man tillbringar flest timmar i. Det är förmodligen därför den räknas till en av de mest centrala inredningsdetaljerna i alla hem, oavsett hemmets storlek. Det är helt klart varför sängar så ofta är i fokus när arkitekter och designers inför flera funktioner i möbler. Sängar som konverteras till soffor är absolut inte någon nyhet. Men detta är bara början.

 

Sängbord från Manaya

Mabaya sängbord © Manaya, alla rättigheter förbehålles
 

Den danske tillverkaren Manaya beslutade sig för att kombinera en elegant sängdesign med en ganska elegant hemarbetsplats. Danskarnas så kallade väggsängar är absolut inte någon ny uppfinning. Men bordsängar är något nytt som gör det möjligt för ägaren att ha en säng redo för oväntade gäster. Bordsskivan är två meter bred och i horisontell position när den konverteras till en säng. Det innebär att ägaren inte behöver tömma bordet varje gång som sängen behövs. Manaya har verkligen gjort en lösning som är perfekt för hemmakontoret, gästrummet, sovsalen eller överallt där utrymmet är begränsat.

Läs mer om sängbordet på deras danska webbsida.

 

”Container” från Dielle Modus

Dielle Modus Containersäng© Dielle Modus, alla rättigheter förbehålles
 

Ett annat exempel hittar vi hos den italienske specialisten på sovrumsdesign, Dielle Modus. ”Containern” kombinerar en traditionell dubbelsäng med en fyra kvadratmeter stor walk-in-closet. Diskreta gaspatroner gör det möjligt att höja upp madrassen för att komma åt garderobsförvaringen undertill. Själva sängramen kan också användas för förvaring, till exempel en perfekt bokhylla.

Trapporna som leder upp till sängen innehåller också en elegant uppsättning hyllor, som gör den till en perfekt byrå eller annan förvaring. ”Containern” visar verkligen multifunktionalitet, maximerar användningen av utrymmet och uppfyller till fullo behoven hos människor som bor på mindre ytor.

Läs mer om sängen på deras italienska webbsida.

 

”Cabinet Bed” från Asante

Asante Cabinet Bed © Asante, alla rättigheter förbehålles
 

”Cabinet Bed” är ännu ett exempel på en klassisk kombination – säng och garderob. Den har designats av det svenska arkitektkontoret Asante, som har använt LINAK® ställdon som sköter rörelserna. Den höjdjusterbara väggsängen har en vanlig säng med sängbord, hyllor, skåp och till och med en TV. Med en enkel knapptryckning förvandlas vardagsrummet till ett sovrum och gör den perfekt för mikrolägenheter eller andra hem där utrymmet är begränsat. När sängen är uppe smälter skåpet samman med väggen och blir nästan osynligt.

Läs mer om Asante.

 

Lägg till elektrisk justering

Det finns inget som hindrar integreringen av liknande LINAK rörelselösningar som de i Asantesängen i någon av de andra designerna som nämnts ovan. I de flesta fall skulle det till och med underlätta konverteringen från en funktion till en annan.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.