Kontakta oss här
Teknik & trend

En pelare. Flera alternativ

Utrymme spelar roll: Oavsett om det handlar om ett hemmakontor eller arbetsbås i kontorsmiljö – konsten att maximera utrymmen är avgörande och en ergonomisk, höj- och sänkbar skrivbordslösning är en självklarhet oavsett var du arbetar. En enpelarlösning från LINAK levererar inspiration i båda dessa fall.

Kompakta, höj- och sänkbara skrivbord för små utrymmen. Förbättrad ergonomi med LINAK lyftpelare.

Ergonomisk design i alla miljöer

Det brukar inte vara enkelt att designa för små utrymmen, men genom att ta fram din lösning baserat på en lyftpelare med integrerad styrenhet kan du skapa en kompakt skrivbordslösning med en extremt stilren och sober design.

Börja helt enkelt med en skapa en fot eller ett väggfäste, lägg på en bordsyta direkt på pelaren, sätt i stickkontakten i eluttaget – färdigt. Med en LINAK® lyftpelare är det enkelt att skapa en helt ergonomisk lösning som passar in där den behövs och dessutom bidrar med rörelse och stil i alla miljöer.

 

Skrivbord NOA – elegant design med bara en pelare

Tom Parfitt, möbelskapare hos Benchmark, var på jakt efter en lämplig lösning för hemmet, men han kunde inte hitta någon. Detta gjorde att han utvecklade konceptet för bordet Noa.

Noa är ett ergonomiskt sitt/ståbord i enpelarutförande tillverkat av naturliga material och perfekt för små utrymmen. Läs berättelsen här.

Sitt/ståbordet Noa från Benchmark

 
 

Checka in på kontorshotellet

Kontorsdesigntrenderna rör sig bort från det traditionella, öppna kontorslandskapet. Nya lösningar grundar sig på ökad integritet och möjligheten till distansarbete välkomnas. Denna förändring har resulterat i en insikt om att nya ergonomiska lösningar krävs för att bibehålla och förbättra arbetsvillkoren och hälsan hos denna nya, flexibla generationen.

Moderna kontorslandskap med ergonomiska och färgglada, höjdjusterbara bord – med LINAK lyftpelare.

 

Ett alternativ för den nya arbetsmodellen är kontorshotellet – en lösning som lämpar sig särskilt bra för teknikföretag som sällan kräver att personalen rent fysiskt befinner sig på kontoret. Hot-desk-lösningar som tar upp minimalt med utrymme, telefonbås och skrivbord som är flexibla nog att flyttas för att skapa nya konstellationer när arbetsgruppens behov förändras kommer att bli en prioritet – samma gäller för den anpassningsbara, ergonomiska potentialen hos en lösning som kan hantera en föränderlig grupp användare.

En ökad efterfrågan på akustiska telefonbås och mötesbås för ostörda samtal, privata möten och isolerade rum för djup koncentration utgör ytterligare en perfekt kandidat för en ergonomisk och kompakt enpelarskrivbordslösning.

 
 

Erbjud friheten i en batteridriven lösning

Utan behovet av en kabel handlar placering helt enkelt om fritt val. Perfekt för föreläsningssalar eller passager där kablar kan utgöra en fallrisk – en lösning som drivs av ett högpresterande litiumjonbatteri är enklare att flytta från plats till plats.

 
 

Integrerad styrning. Sparar plats. Gör monteringen enklare
Genom att använda en pelare med integrerad styrenhet får du en kompakt skrivbordslösning med en stilren och sober design.

Placera helt enkelt en bordspanel direkt på pelaren och sätt i en extern strömförsörjning (120V, 230V eller multispänning) – färdigt.

 
 

Ett ben – inga kompromisser när det gäller design, prestanda och ergonomi

Trenderna talar sitt tydliga språk – och teknologin finns tillgänglig; DL18 IC PLUS lyftpelare har osynliga gliddynor och släta kanter för en extra stilren design. Sätt fast Kick & Click™ överdelen på pelaren för enkel montering av bordsytan. Utforska vårt breda utbud av Desk Panels för intuitiv höjdjustering och välj den externa SMPS-strömförsörjningen (230V eller 120V).

Addera din egen fot eller ett väggfäste och välj valfri bordsyta för en komplett lösning som är färdig att använda och som passar perfekt för dagens arbetsmiljö- och designtrender.

Inkludera sist men inte minst de vanliga LINAK-funktionerna som "soft start and stop" som du redan känner till från våra bordssystem med parallellkörning – och dra nytta av tillgången till vårt breda utbud av bordspaneler för enkel och intuitiv justering, inklusive det Red Dot-prisbelönta DPG1C eller DPH och DPT som båda enkelt integreras i vald bordsyta.

 

Vi finns där för dig

Med LINAK som samarbetspartner får du support i världsklass och branschledande kvalitet. Med 30 lokala försäljningskontor förstår vi dig och din marknad och kan dela med oss av erfarenheter baserat på vår globala erfarenhet som hjälper ditt företag att förbli konkurrenskraftigt.

Hitta ditt lokala LINAK-kontor här.

 

 

Litet nog att få plats, tillräckligt stort att ge mig arbetsytan jag behöver
COVID-19 har förvandlat hemmet till en vanlig arbetsplats men efter att nyhetens behag inom ramen för en ny arbetsmiljö har klingat av har det blivit tydligt att samma nivå av ergonomisk flexibilitet som vi förväntar oss av våra vanliga kontor också krävs hemma för att uppnå full effektivitet.

Hans Jørgen Kloster Klein är senior manager på LEGO. Det senaste året har han anpassat sig till det nya distansarbetets villkor – och att skapa en miljö som både är hälsosam och produktiv.

"Helt plötsligt arbetade jag hemifrån på heltid. En snabb och enkel lösning var att använda köksbordet som en arbetsplats och sedan snabbt plocka undan min laptop på kvällen när familjen kom hem. Det dröjde dock inte längre innan jag började känna av hur obekvämt det var att sitta vid mitt köksbord hela dagen. Jag saknade helt enkelt mitt höj- och sänkbara skrivbord på mitt kontor på LEGO och saknade också en bestämd kontorsplats i mitt hem", säger Hans.

"Min lösning blev ett kompakt, elektriskt höj- och sänkbart sitt/ståbord i ett hörn i mitt sovrum. Det är litet nog att få plats men tillräckligt stort för att ge mig arbetsytan jag behöver – inklusive en skärm i vettig storlek. Styrenheten för att anpassa bordet är mycket intuitiv att använda när jag behöver växla arbetsposition – och jag använder en app på min telefon för att höja och sänka bordet till förinställda positioner", tillägger han.

Hemmakontorsbord med en pelare
 

"Denna enkla lösning gav mig två omedelbara fördelar: för det första har jag nu en bestämd arbetsplats och behöver inte plocka undan allt i slutet av dagen och för det andra kan jag ändra arbetsposition mellan stående position och sittande position under dagen för att inte slita ut min rygg. En bonus jag inte hade räknat med var dessutom att mina kollegor säger att min röst låter mycket bättre när jag står upp", säger han med ett leende.

ReadMoreButton

 

 
Lämna inte kvar ergonomin på kontoret

Lämna inte ergonomin kvar på kontoret!
I vår nya normala värld har många av oss bytt ut kontorsbordet på kontoret mot köksbordet. Och även om den globala situationen gör att vi snart kan vara tillbaka på kontoret, är nog någon form av arbete från hemmet här för att stanna. Dr. Mark Benden och Martha Parker från Texas A&M Universitys Ergo Center har massor av tips och tricks för att tackla utmaningarna med att arbeta hemifrån, nu och inom den närmaste framtiden.
Läs mer...

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.