Kontakta oss här
Case story

Använder du ditt hem på ett annorlunda sätt?

Under de senaste 12 månaderna har vi alla fått anpassa vårt arbete och många arbetar hemifrån, men har vårt hem anpassats för att klara detta. Trycket ökar på allt fler av oss i takt med att vår hemmiljö även ska fungera som tillfällig skola och kontor. Är vårt utrymme tillräckligt?

Sitt/ståbord och arbetsbänk, Sage från Benchmark

Med fokus på framtidens arbetsplats och resor till kontoret så ökar behovet av att titta närmare på våra hemmakontor och om dessa är utrustade för att kunna vara en långsiktig lösning.

Under en längre tid har företag haft fokus på ergonomiska arbetsplatser, men våra hemarbetsplatser är ofta bristfälligt utformade. Ibland används även provisoriska lösningar, dvs. böcker för att få bättre höjd på bordet eller skärmen. På kort sikt är detta okej, men för människors välmående är detta inte en lösning på längre sikt.

Tom Parfitt, möbelskapare hos Benchmark, var på jakt efter en lämplig lösning för hemmet, men han kunde inte hitta någon. Detta gjorde att han utvecklade konceptet för bordet Noa.

Noa är ett ergonomiskt sitt/ståbord av naturliga material och perfekt för små utrymmen. Designkonceptet för Noa bygger på biofil design. Bordet har en centralt placerad LINAK elektrisk lyftpelare, som styrs med DPG styrning som ger en jämn rörelse.

Fiona Coyne, försäljnings- och marknadsföringschef på Benchmark har sagt – ”Vi anser helt enkelt att LINAK levererar en sitta-stå-mekanism som håller högsta kvalitet – den mest robusta och jämnaste mekaniken.”

Bordet Noa från Benchmark
 

Benchmark använder även en elektrisk lyftpelare till Sage, som är ett sitt/ståbord och arbetsbänk.

Företaget Benchmark grundades 1984 och hållbarhet har alltid varit i fokus för företaget. Företagets affärsidé är att skapa möbler som bidrar positivt till människors hälsa och till miljön.

Alla produkter från Benchmark är designade för välmående, man drar nytta av naturens stärkande förmåga och skapar möbler med fokus på hälsa och välmående. Möblerna tillverkas av naturliga material, färger och texturer, mjuka profiler och naturinspirerade ergonomiska former, allt för att skapa utrymmen som är mänskligare, välkomnande och personliga.

Tack vare materialen och det enastående hantverket har möbler från Benchmark lång livslängd och man erbjuder, med stolthet, ett ”återtagningssystem” där möbler kan returneras till företaget när man inte behöver möblerna längre. Dessa blir då renoverade, återanvända eller donerade till välgörenhet.

Bordet Noa från Benchmark

Filer

MOVE – Därför förbättrar sitt/ståbord arbetsmiljön

Minska risken för sjukfrånvaro och skapa en modern kontorsmiljö med elektriska sitt/ståbord. En attraktiv investering både för arbetsgivare och anställda.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta