Kontakta oss här
Teknik & trend

Desk Tracking är ett måste för smarta kontor, för systemintegratörer och OEM-tillverkare

När tillbringade du senast en hel arbetsvecka vid skrivbordet på kontoret? Förmodligen innan pandemin. De hybrida arbetssätten vi tog till oss under covid19 är här för att stanna och som ett resultat av detta är kontoren ofta halvtomma – det är en hel del dyra kontorsfastigheter som potentiellt går till spillo.

Modern hybrid-kontorsarbetsplats med flexibla sittplatser och höj- och sänkbara kontorsbord

Desk Tracking för smarta kontor har förenklats, tack vare LINAK® DESKLINE® Desk Tracking System med smart sensor och WiFi-box.

Det nya systemet innebär en möjlighet för både bordstillverkare och tredje parts-integratörer att erbjuda LINAK anslutningslösningar för kontorsbord – vilket skapar en idealisk lösning för bordsbokningssystem och flexibla arbetsplatser. Det är extremt enkelt att marknadsföra, implementera och integrera – vilket förbättrar livet för kunder och slutanvändare.

 

Det smarta kontoret är redan här - och Desk Tracking är viktigt

Framtidsfokuserade företag har redan anammat en mer flexibel inställning till dessa nya arbetssätt, med delade skrivbord och en smart kontorsinfrastruktur som gör att man kan omstrukturera kontorsutrymmet på ett intelligent sätt, för att skapa kostnadseffektiva lösningar.

Dessa nya ”space management”-strategier är datadrivna och specifikt utformade för att hantera hybridarbete och aktivitetsbaserat arbete. Mätning av kontorsbordsanvändandet är kärnan i dessa nya system. Spårningsdata kan användas som en del av ett kontorsbokningssystem eller för att optimera användningen av utrymmet genom att spåra närvaron i kontorsmiljön.

 

Optimerad bordsanvändning: effektivitetshöjande data

Mätning av skrivbordsanvändning kan informera fastighetsförvaltare om hur mycket skrivbordskapacitet som krävs för att kontoret ska fungera effektivt – vilket möjliggör beslutsfattande när det gäller att minska storleken på fastigheter. Det är också möjligt att underlätta för användarna genom att visa tillgängligheten till skrivbord och ge dem möjlighet att göra bokningar och reservationer för specifika tider och platser. Systemet kan också automatiskt visa ej utnyttjade bokningar för att frigöra resurser och visa om skrivborden är upptagna eller inte har bokats officiellt.

Mätningen av en kontorsmiljö via skrivbordets användning ger många andra kostnadsbesparande och effektivitetshöjande alternativ i större skala: Förutom att visa om det finns ett optimalt förhållande mellan utrymme och personal kan sensorer också skapa en värmekarta över ett kontor, för att visa vilka områden som används mest – detta kan sedan användas för att reglera rumstemperaturen, optimera rengöringen och minska energiförbrukningen.

 

En framtidssäkrad lösning – tillgänglig idag

DESKLINE Desk Tracking System är en framtidssäkrad lösning som gör ditt erbjudande relevant för IoT-baserade kontor. Få integrerad anslutning när du lägger till höj- och sänkbara kontorsbord som drivs av LINAK i ett smart kontor, med hjälp av ett WiFi-nätverk och en molnbaserad anslutning. Integrera helt enkelt med en partners eller kunds egna smarta kontorssystem för att mäta beläggning och annan relevant information från skrivbordet via en sensor.

Diagram som visar partnerskapet med systemintegratörer som använder LINAK Desk Tracking System.

 

Ett komplett system, redo att integreras

DESKLINE Desk Tracking System består av en WiFi2LIN box/modul för anslutning till WiFi, en Desk Sensor™ 2 (DS2) för detektering av närvarosignal och API (Application Programming Interface) för avläsning av datasensor. Konfigurationen av systemet förenklas med DESK WiFi App, som är en integrerad del av lösningen.

  • Dolt under skrivbordet – Enkel diskret montering med två skruvar och två kablar
  • Inga batterier eller strömkablar – Sensorn och WiFi-boxen drivs av bordets styrenhet
  • Eftermontering – Kompatibel med befintliga kontorsbord som drivs med LINAK (CBD6S och DL IC-system)
  • Kostnadseffektivt – både vid inköp och på längre sikt
  • Enkel uppdatering – vid behov kan WiFi-boxens programvara fjärruppdateras
 

Kompatibel med nya och befintliga lösningar

Själva lösningen är väldigt enkel att bygga in, både i nya och befintliga bordssystem. En WiFi-box med en smart sensor är monterad under bordet – redo för plug and play.

WiFi-boxen är kompatibel med LINAK bordssystem baserade på antingen styrenhet CBD6S eller DL IC-systemen.

Det är även möjligt att eftermontera lösningen på befintliga bordssystem som drivs med LINAK. Naturligtvis fungerar den med både två- och tredelade elektriska lyftpelare.

Illustration av höj- och sänkbart LINAK kontorsbordssystem med pelare med motorhölje, CBD6S styrenhet, WiFi-box med sensor och DPG bordspanel.

 

En naturlig utveckling för LINAK

För LINAK är desk tracking bara nästa steg på vår systemfokuserade resa, som vi inledde 1998 när vi lanserade det första kompletta elektriskt höj- och sänkbara systemet för kontorsbord. Idag, mer än 10 miljoner elektriska kontorsbordssystem senare, är vi fortfarande en av de ledande i branschen och sätter ständigt nya standarder för innovation, kvalitet och design.

Bjarke Thomsen, Head of Business Development, DESKLINE® på LINAK A/S.

Vi har flera decenniers erfarenhet av att tillverka rörelsesystem till kontorsbord. Som standard är våra system redo för digital integration.

Bjarke Thomsen, Head of Business Development, DESKLINE på LINAK A/S
 

LINAK erbjuder redan digitala interaktionslösningar som ansluter användare och kontorsbord samt WiFi och röststyrda gränssnitt. Men med denna nya molnbaserade lösning är vi redo att hjälpa kunderna att möta utmaningarna i en ny era inom sammanlänkning av IoT på kontoret – och vår avsevärda marknadsandel utgör en stor och attraktiv affärsmöjlighet för våra integratörspartners.

 

Informationsredo är den nya standardpositionen – ta nästa steg med en pålitlig partner

För att förbli relevanta måste dagens skrivbordstillverkare/OEM och integratörer erbjuda databaserade produkter för att kunna leverera enligt anbud som är utformade för att anläggningschefer ska kunna ta kontroll över sina nya och oförutsägbara kontorsmiljöer.

Som bordstillverkare/OEM är det lätt att komma i gång inom smarta kontor. Med LINAK Desk Tracking System kan alla större integratörer integrera LINAK eldrivna kontorsbord i sina kontorsbokningslösningar. Våra hårdvaru- och mjukvarulösningar passar perfekt och är enkla att integrera, både för dig och för integratören.

 

Vi finns där för dig

Oavsett om du är en tillverkare av kontorsmöbler som vill erbjuda dina kunder en integrerad bordslösning för ett bokningssystem eller en systemintegratör som är på jakt efter ett system för en kontorsbokningslösning, så hjälper vi på LINAK dig gärna. Med LINAK som samarbetspartner får du support i världsklass och branschledande kvalitet. Med 30 lokala försäljningskontor finns vi nära dig och förstår din marknad och kan dela med oss av erfarenheter baserat på vår globala erfarenhet som hjälper ditt företag att förbli konkurrenskraftigt.

Hitta ditt lokala LINAK-kontor här.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta