Nyheter den 6 juli 2020

Röststyrning för komfortsängar utökar utbudet för det smarta hemmet

Med en fullständig röststyrningslösning för ställbara komfortsängar hjälper LINAK sängtillverkare och sängmärken att börja använda sig av framtidens hemautomation. Den innehåller allt som behövs och är konstruerad för enkel installation – för dig och kunden.

Hemautomation och röststyrning är två viktiga element i dagens kanske snabbast växande trend – ”Smarta hem”. Allt från uppvärmning och ventilation till lampor, dörrlås eller musik kan styras med rösten och marknadsledare, som exempelvis Google och Amazon, har drivit på utvecklingen. Naturligtvis stödjer LINAK® nya och innovativa lösningar.

Röststyrning av produkter i privata hem har blivit en ny standard. Det är enkelt och användbart och användare behöver inte vara så uppmärksamma när de använder produkterna.

Hur inkluderar man komfortsängar i smarta hem
Det är därför vi har utvecklat en allt-i-ett-paketlösning för ”röststyrning" för ditt nästa projekt med ställbara komfortsängar. Paketet innehåller en LINAK WiFi-modul, en kundanpassad app, en molnlösning och en uppsättning förmågor/åtgärder (dvs. märkesberoende kommandon).

Du kanske tror att det är fruktansvärt komplext, men vi har gjort det enkelt för dig att komma igång. Med ett allt-i-ett-paket som innehåller en LINAK® WiFi-box, en molnlösning, ett antal förmågor/åtgärder som är redo att användas och en kundanpassad app, kan du inkludera den här lösningen i ditt nästa justerbara sängprojekt. Om du behöver hjälp eller vill se det själv, bara fråga – vi finns här för dig!

Handsfree kontroll – bekvämt och stilrent
Vanligtvis styr vi dörrhandtag och lampknappar hemma för hand. I smarta hem styrs och justeras en eller flera sådana åtgärder med rösten. Därmed kan hemägarna tända lampan medan de lagar mat eller öka volymen på musiken medan de städar.

Med LINAK Voice Control kan användaren ställa sängen i sovläge med ett enkelt “Alexa, Godnatt!” – genom att bara använda rösten. Detta är komfort på en högre nivå och behovet av regelbunden rengöring av dina vanliga fjärrkontroller och  gör upplevelsen ännu bättre.

Håll din varumärkesprofil modern
Med den kundanpassade appen i paketet kan du låta företagets färger och logga täcka appens gränssnitt – och bokstavligen göra den till din egen. Denna märkesanpassade app följer din produkt och gör automatiskt att användaren kopplar samman ditt märke med kvalitet och ny teknik.

Med en LINAK Voice Control lösning framtidssäkrar du produkten och stödjer ditt varumärke – samtidigt som du hjälper användare att förändra sina dagliga rutiner och optimalt förbättra sina liv. Bekvämlighet och komfort på kommando.

Följ med i nästa tekniska era
Många av de ledande IT-utvecklarna har en stark tro på röststyrning. Företag som exempelvis Microsoft, Apple och Sonos arbetar alla hårt för att hänga med Google och Amazon som har befäst sin position i spetsen för utvecklingen1. Miljarder dollar spenderas för att tillhandahålla den bästa lösningen och användare i Amerika, Europa och Asien verkar välkomna röststyrningen.

Du kan ta reda på mer om röststyrning och smarta hem i artikeln ”Dags att ansluta sovrummen till de smarta hemmen”. Om du har några frågor om röststyrningslösningen, hur den integreras med ditt komfortsängssystem eller hur vi anpassar din app är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

1Redan i januari 2019 uppgav Amazon att man hade sålt 100 miljoner enheter av ”Amazon Echo” enbart i USA* och i början av 2020 bedömde Google att man hade 500 miljoner användare varje månad av Google Assistant, i hela världen.

Filer

Presentation av röststyrning till justerbara sängar

Smarta högtalare flyttar in överallt – även i sovrummet. Våra uppkopplingsprodukter kommer att framtidssäkra dina sängar, samt branda både ditt varumärke och hjälpa slutkunderna att ändra sina dagliga rutiner. Börja förbättringen med LINAK idag och bli dina kunders dröm.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.