Nyheter den 10 september 2019

Desk Sensor™ 1 – ett nytt kollisionsskydd för moderna kontorsbord

LINAK lanserar en helt ny antikollisionslösning för kontorsbord. Den nya gyroskopbaserade lösningen heter Desk Sensor 1 och den känner av både hårda och mjuka hinder och kan enkelt integreras i nästan alla bordssystem från LINAK®.

Enheten är mindre än ett vanligt USB-minne – ungefär som hatten till en kulspetspenna. Den helt nya LINAK Anti-Collision™ lösningen heter Desk Sensor 1 (DS1). Den kan integreras med i stort sett alla LINAK system för kontorsbord och är konstruerad för Plug & Play™, vilket gör den lilla enheten enkel att installera i ditt LINAK kontorsbordssystem.

En intelligent gyroskopenhet känner av mjuka och hårda hinder
Hörnstenen i detta nya och intelligenta sätt att skydda kontorsbordet är en känslig gyroskopenhet inne i DS1. Detta innebär att den lilla och kompakta anslutningsadaptern (DS1) kan känna av även svag lutning av bordsskivan – oavsett om man kör bordet upp eller ner. När enheten känner av minsta lutning stoppas rörelsen och bordet körs åt andra hållet för att undvika kollision och skador på bordet eller föremålet.

En annan fördel med nya Desk Sensor 1 antikollisionslösning är att den känner av både hårda och mjuka hinder. Oavsett om kontorsbordet körs in i en kaffekopp på en hurts under bordet eller vidrör en stoppad kontorsstol kommer kontorsbordet genast att känna av detta, stoppa kontorsbordets rörelse och köra bordet i motsatt riktning.

Desk Sensor 1 ansluts till styrenhet CBD6S

Plug & Play – anslut bara DS1 till ditt kontorsbord
Det är enkelt att integrera DS1 antikollisionsenheten i ditt LINAK kontorsbord. När det gäller standardsystem med styrenhet CBD6S är det bara att ansluta enheten till styrenheten så är ditt kontorsbord utrustat med antikollision.

För system som använder DL IC (Integrerad styrenhet) lyftpelare kan man integrera DS1 med hjälp av en T-splitter och seriekabel.

 

Fungerar både med och utan befintliga antikollisionslösningar
DS1 kan dessutom kombineras med den välkända PIEZO™ Anti-Collision™ tekniken för att skapa ännu bättre antikollision.

Läs mer om vår Antikollisionslösning till kontorsbord på vår webbsida Tech & Trends.

För frågor rörande DS1 och hur den kan förbättra din lösning för höj- och sänkbara kontorsbord, kontakta ditt lokala LINAK® kontor.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.