Kontakta oss här
Teknik & trend

Antikollisionslösningar skyddar både kontorsmöbler och föremål de kolliderar med

LINAK erbjuder olika lösningar till kontorsbord och arbetsstationer så att du kan skydda kontorsutrustningen mot kollisioner när du höjer eller sänker kontorsbordet.

Om du tycker att det är viktigt att kontorsbord har lång livslängd och bra skydd, då kan LINAK erbjuda flera olika lösningar. Genom att utrusta din applikation med våra lösningar kan du förhindra att ditt elektriskt höj- och sänkbara bord skadas vid kollisioner med andra fasta föremål.

LINAK erbjuder två  lösningar: the Desk Sensor™ 1 (DS1) och PIEZO™. Du kan inkludera och erbjuda båda dessa till dina kontorsbord – den ena eller den andra, eller varför inte kombinera båda lösningarna!

Desk Sensor 1 är en extern antikollisionsenhet för kontorsbord

Desk Sensor 1 – extern gyroskopsensorenhet 
Ungefär samma storlek som hatten till en kulspetspenna, Desk Sensor 1 är en enhet som ansluts direkt till ditt kontorsbord. Den passar till alla LINAK® lyftpelarsystem, exempelvis ett standardsystem med styrenhet CBD6S eller en installation med IC pelare (Integrerad styrenhet).

Desk Sensor 1 är mycket känslig, stabil och fungerar oberoende av belastning och temperatur.

 
PIEZO är en antikollisionssensor till kontorsbord och placeras inne i en DL lyftpelare

PIEZO –  pelarintegrerad sensor
PIEZO™ Anti-Collision™ integreras i lyftpelaren och är en hårdvarubaserad sensor. Den kräver ingen installation eftersom din lyftpelare är ”född med den” så att säga. De flesta DL pelare från LINAK levereras med PIEZO som tillval.

Sensorn reagerar på direkta hinder när kontorsbordet körs upp eller ner. På så sätt skyddas ditt kontorsbord från materiella skador om det stöter i ett fast föremål.

 

Fler tekniktrender och LINAK lösningar för kontorsbord
Läs mer om våra lösningar till höj- och sänkbara kontorsbordssystem och tekniken bakom dessa genom att utforska innehållet i avsnittet Tech & Trends

Skydda det som är viktigt!

Filer

DESKLINE produktöversikt

Om ni använder någon form av bord eller disk som arbetsyta är höj- och sänkbara elektriska ställdonslösningar ett flexibelt sätt att skapa konkurrensfördelar.

Anti-Collision™ lösningar för bord

Skydda ditt elektriska höj- och sänkbara bord mot eventuella skador när du kör bordet upp respektive ned. Läs mer om de känsliga Anti-Collision™ lösningarna från LINAK.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta