Kontakta oss här
Trendserier mikrolägenheter – London

Studiomama – 13 m², London

 
 

I Europas större städer har man också tagit sig an utmaningen att få plats med allt fler personer på samma antal kvadratmeter. Byggande av mikrolägenheter ökar i Berlin, Paris och Barcelona. London har också börjat inse att bygga mindre hem kan vara lösningen på problemet. Bara under 2016 byggdes mer än 8 000 lägenheter i England som var mindre än 37 m².

Ett av de minsta hemmen i det här huset i hjärtat av norra London är bara på 13 m². Lägenheten designades av den danska arkitekten Nina Tolstrup från Studiomama. Alla föremål har flera funktioner, inkluderat en säng, arbetsplats, sällskapsrum, kök, badrum, skåpsförvaring och matplats. Varje skåp är olika och de är alla designade för en specifik användning, däribland förvaring av symaskiner, spel, kryddburkar, vin och böcker.

Samma utrymme används flera gånger
Bakom en av dörrarna finns ett litet bord som kan dras ut från skåpet och därmed ge utrymme för stående arbete. Totalt sett är detta en liten, men effektiv, hemarbetsplats. Den integrerade förvaringen och sidoelementen är designade för diskreta dubbla funktioner. De kan enkelt utökas för att skapa ytterligare ytor som till exempel kan användas som sittplatser.

Sängen är placerad i den smalaste änden av det triangelformade rummet. Den fälls upp när den inte används, vilket skapar extra utrymme När den är uppfälld avslöjar den två små bokhyllor och ett sängskåp.

Köket är placerat i den andra änden av rummet, där den lilla hallen inramas av två höga skåp. Bakom den här väggen finns badrummet – det enda avskilda rummet i hemmet.

Utvalda möbler kan integreras med elektriska ställdonslösningar med mycket fördelaktiga resultat. Till exempel kan höjden på matbordet justeras så att det kan användas som extra köksbänk, men det kan även sänkas för att ge extra sovplatser ovanpå bänkarna. Vidare kan man genom att använda elektriska ställdon för förvaring av sängen minska påfrestningen på ryggen när man manuellt trycker upp sängen.

Läs mer om huset på Studiomama.com.

Trendserier mikrolägenheter – London

© 2018 LifeEdited. All rights reserved.

Filer

HOMELINE product overview

Utforska mångfalden med TWINDRIVE, systemen är tysta och har små inbyggnadsmått och används i sängar med resårmadrasser eller ribbotten.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.