Kontakta oss här
Trendserier mikrolägenheter – Hongkong

Sim-plex – 30 m², Hongkong

 
 

En annan plats där små lägenheter har blivit allt mer nödvändigt är Hongkong. Ön har ambitioner att bygga billigare hem. Enligt planerna ska ytterligare 280 000 kommunala bostäder och minst 180 000 privata bostäder byggas till 2027.

Staden Hongkong är känd för att ha några av världens högsta fastighetspriser, men är även en av de platser där människor bor i de minsta utrymmena. Detta har motiverat flera designers att hålla sig i framkant och designa små lägenheter med olika utrymmen med multifunktionella möbler.

Denna lägenhet på 30 m² är ett bra exempel och fungerar både som lägenhet och konstgalleri för dess konstälskande ägare. Fyra personer kan sova i lägenheten, med två sängar i ett separat sovrum, ett vardagsrum med matplats, ett kök och badrum. Som om detta inte skulle vara tillräckligt så finns det även plats för ett piano i den lilla lägenheten.

Genom att lägga till ett par ställdonslösningar kan den här lägenheten få en ännu flexiblare design. Ställbara armstöd på soffan kan ge ett extra skydd för arbetsplatsen på det upphöjda golvet. Höjden på bordet i sovrummet kan justeras med en pelare, som kan göra det möjligt att använda det som ett bord, ett sängskåp och en ståarbetsplats. TV:n kan köras ner i hyllan för att skapa mer utrymme för och runt konstföremålen när man inte använder TV:n.

Läs mer om lägenheten på Sim-plex-design.com.

Trendserier mikrolägenheter – Hongkong

© 2018 LifeEdited. All rights reserved.

Filer

HOMELINE product overview

Utforska mångfalden med TWINDRIVE, systemen är tysta och har små inbyggnadsmått och används i sängar med resårmadrasser eller ribbotten.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.