Kontakta oss här
Nyheter den 22 mars 2024

Alla goda ting kommer i tre! Bordskontrollen DPI vinner igen

Den här gången är det prestigefyllda iF Design Awards 2024 som hyllar vårt arbete med en designutmärkelse. Det gör oss särskilt stolta, eftersom designtänkande är lika mycket en del av vårt LINAK DNA som vår tekniska expertis.

LINAK bordskontroll DPI med designpriser: Red dot-logga, iF Design Award och German Innovation Award

När vi designade den nya serien av DPI kontroller visste vi att vi hade skapat något speciellt – något som våra kunder och deras användare skulle uppskatta. När teknik och design möts i en så innovativ och elegant design – när form och funktion harmonierar – känns det helt enkelt ”rätt”.

Därför är det särskilt glädjande när vår entusiasm delas av oberoende organisationer som Red Dot och German Innovation Awards – vars utmärkelser är ett bevis på det arbete vi lägger ner i våra produkter.

 

En utmärkelse för design

Den här gången har den intuitiva LINAK® kontrollen DPI belönats med utmärkelsen 2024 iF Design Award för sin strömlinjeformade design, inbyggda kollisionsskydd och användarpåverkan.

LINAK DPI bordspanel på en bordsskiva och iF Design Award 2024-märket
 
Vi har skapat en ny smäcker design som inte innehåller några vanliga knappar för bordspanelens funktioner. Enkelt uttryckt är knapparna på en vanlig bordspanel alltid en kompromiss. De är sällan intuitiva för användarna och de försvårar designen och konstruktionen, därför har vi beslutat att flytta dessa avancerade funktioner till en app.
Nicki Pedersen, Product Manager, Innovation and Design på LINAK.

Varje år deltar cirka 11 000 designer i iF DESIGN AWARD. Här tävlar de bästa designresultaten från företag och designstudior från mer än 100 länder om en rad olika priser.

 

Uppfyller alla kriterier

iF Design Awards baseras på kriterier som värdesätter koncept, form och funktion, differentiering och inverkan. DPI kontrollen uppfyller alla kriterier. DPI kombinerar strömlinjeformad design och intuitiv användarupplevelse med tilt-paddel och en inbyggd antikollisionssensor – i en enda enhet som förenar innovation och stilren form till höj- och sänkbara kontorsbord.


Intuitiv och användarvänlig

 

DPI är den första bordskontrollen med inbyggd antikollision – en teknik som skyddar bordet och föremål mot potentiella kollisioner och skador. Denna funktion eliminerar behovet av andra antikollisionskomponenter på kontorsbord och innebär även mindre extra kabeldragning.

I kombination med appen ”Desk Connect” ger DPI användaren full kontroll över kontorsbordets funktioner och ger en fantastiskt anpassningsbar användarupplevelse.

 

Förutseende

När vi designar en ny produkt tänker vi alltid framåt för att utvärdera vilken inverkan vår nya produkt kommer att ha på tillverkare, deras kunder och i slutändan världen runt om oss.

 

Vårt mål var att sätta en ny standard på marknaden och skapa mervärde genom hela värdekedjan och erkännandet från ännu en extern utmärkelsejury bekräftar att vi är på rätt väg:

Bordstillverkare får fördelen med en enda produkt med färre delar – vilket möjliggör bättre logistik och enklare montering. Plug and play helt enkelt!

Skrivbordsdesigners får fördelen av en elegant design som matchar utseendet på många skrivbord – från standard till premium.

Skrivbordsägare och -användare får fördelen av en ergonomisk arbetsplats. Användarna kan justera kontorsbordet utan att ta ögonen från skärmen. Skrivbordsägaren skyddar sin investering mot skador – vilket förbättrar kontorsbordets livslängd.

 

Om du vill veta mer om DPI serien kan du besöka produktsidorna: DPI1K och DPI1C (med display)

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta