Kontakta oss här
Nyheter den 20 juni 2023

DPI bordskontroll vinner Red Dot Design Award för produktdesign

Den intuitiva LINAK DPI kontrollen har tilldelats Red Dot Award 2023 i kategorin ”Produktdesign”, med innovativ funktionalitet och inbyggd antikollision som imponerade på juryn.

LINAK representanterna Nicki Pedersen, Product Manager, Innovation and Design och Birgitte Holm-Melin, Product Manager, LINAK, tog emot Red Dot-certifikatet för bordspanelen i DPI serien på Red Dot Gala i Essen, Tyskland. (© Red Dot)

Den årliga Red Dot Award: Produktdesign tar sig an att hitta årets bästa produkter. De produkter som Red Dot-juryn har valt ut som vinnare av utmärkelsen kan vara estetiskt tilltalande, funktionella, smarta eller innovativa, men gemensamt för alla är deras enastående design.

I år har LINAK kontrollerna i DPI serien med sin strömlinjeformad design, intuitiv användning och inbyggt antikollisionssensor tilldelats Red Dot Award, den officiella utmärkelsen för den internationellt erkända Red Dot Design Competition.

 

En unik kombination av design och innovation

För LINAK är det en speciell ära att få den eftertraktade Red Dot i Red Dot Award: Kategorin produktdesign 2023. Själva designen var en av de centrala faktorerna i utvecklingen av kontrollerna i DPI serien.

Vi har skapat en ny elegant design, där de normala knapparna inte är integrerade i kontrollen. Enkelt uttryckt är knapparna på en konventionell bordskontroll alltid en kompromiss eftersom de är sällan är användarvänliga och de försvårar designen och teknologin, därför har vi valt att flytta dessa avancerade funktioner till en app.

Om det finns uppdateringar eller nya funktioner tillgängliga går det snabbt och enkelt för slutanvändaren att uppdatera Desk Connect appen (finns för iOS och Android), vilket förlänger produktens livslängd.

DPI är vår första bordskontroll som har inbyggd antikollisionsensor,  ´vilket är en innovativ LINAK teknik som ger enastående antikollision-funktionalitet,

LINAK DPI1K bordspanel – enkel justering av sitt/ståbord med hjälp av intuitiv upp/ner tiltning av paddeln
 
Nicki Pedersen, Product Manager, Innovation and Design på LINAK.
 

Inbyggd antikollision imponerade på Red Dot-juryn

Förutom den strömlinjeformade funktionaliteten och utseendet hos DPI, så imponerades juryn av den integrerade antikollisionssensorn som hjälper till att förhindra skador på bordet eller föremålen ovanför eller under skrivbordet när det är i rörelse.

Höj-/sänkfunktionen som aktiveras genom att tilta kontrollen är också en imponerande funktion som gör att användaren kan justera bordet utan att ta blicken från skärmen.

Du kan titta närmare på DPI serien i Red Dot onlineutställningen här och på produktsidorna här: DPI1K och DPI1C med display.

LINAK DPI1K och DPI1C: bordspaneler med inbyggd antikollisionsensor – skyddar sitt/ståbordet
 
 

Dessutom ... vi gjorde det igen!

Vi vill inte skryta, men det är inte den första utmärkelsen som DPI serien har vunnit. Den belönades också med utmärkelsen ”Special Mention” för ”Excellence in Business-to-Business Office Solutions” vid prestigefyllda German Innovation Awards.

Det är också andra gången som LINAK vinner en Red Dot för sina nyskapande kontrollpaneler. Första gången var för bordspaneler i DPG serien 2018.

 

Vad är Red Dot Award?

”Red Dot Award: Product Design” har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1955. Ända sedan dess har den årliga utmärkelsen tilldelats årets bästa produkter. I enlighet med devisen: ”I jakt på god design och innovation” utvärderar en internationell jury de aktuella produkterna med avseende på individualitet och originalitet. Under 2023 skickades produkter in från 60 länder, som bedömdes i 51 tävlingskategorier av en jury bestående av 43 medlemmar.

 
 
 

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta