Kontakta oss här
Nyheter den 7 maj 2018

Bordspanel DPG tilldelas Red Dot Design Award för produktdesign

Den intuitivt designade LINAK Desk Panel DPG1C har tilldelats priset Red Dot Award 2018 i kategorin produktdesign.

Red Dot design award

LINAK bordspanel DPG1C har för sin intuitiva design tilldelats det prestigefulla priset Red Dot Award 2018 i kategorin produktdesign.

Bordspanel DPG1C har tilldelats Red Dot Award, som är det officiella emblemet för den internationellt välkända designtävlingen Red Dot Design.

2018 lämnade designers och tillverkare från 59 länder in mer än 6 300 föremål till tävlingen. De stränga bedömningskriterierna omfattar den inlämnade produktens innovationsnivå, funktionalitet, formkvalitet, ergonomi och produktens livslängd.

Utmärkelse för produktdesign och funktionalitet 
Att erhålla denna utmärkelse är en speciell ära för LINAK. Under utvecklingen av bordspanel DPG fokuserade vi på produktdesign kombinerat med funktionalitet. Målet var att använda designen för att motivera användarna att utnyttja alla funktioner i sina sitta/stå bord. 

Resultatet blev att bordspanel DPG kombinerar unika funktioner som t.ex. intuitiv hantering utan att använda knappar, motiverande påminnelsefunktioner med inbyggd LED light strip, minnesfunktion för användarens favoritpositioner och appanslutning via integrerad Bluetooth® teknik.

Den internationella Red Dot juryn röstade på DPG Desk Panel
”Red Dot Award: Product Design” har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1955. Ända sedan dess har man varje år utsett de bästa produkterna. I enlighet med devisen: ”In search of good design and innovation” bedömer en internationell jury på ungefär 40 medlemmar de enskilda produkterna och efter originalet. 

Den officiella nomineringen av Red Dot Award-vinnare kommer att hållas på Red Dot Gala den 9 juli 2018 i Essen, Tyskland – där Red Dot Design har sitt huvudkontor. På eventet kommer man att presentera Red Dot Design Yearbook 2018/2019, där man presenterar alla de vinnande produkterna. Produkten kommer även bli presenterad på Red Dot online exhibition 

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta