Nyheter den 21 november 2019

Bakom kulisserna för HC40: Innovativa handkontroller

Inte någon del i designen av den nya LINAK handkontrollen HC40 lämnades åt slumpen, teknikerns åsikt, marknadsförarens infall eller designerns eget tycke. Allt har baserats på fakta, användarnas respons och dokumenterat mänskligt beteende. Träffa några av personerna bakom handkontrollerna i HC40-serien och lär dig vad det krävs för att göra innovativ design.

Det är mer att designa en produkt än funktioner. Modern teknik behöver ofta bra design och omvänt. Beviset för detta är den nya handkontrollen HC40 för komfortsängar, där kollegor med kunskaper inom design samarbetade med våra tekniker och utomstående designkonsulter för att skapa en önskvärd HC40-design – faktiskt två designer. Båda baserade på fakta. Massor med fakta!

Flera analyser av mänskligt beteende har fingranskats, upprepade färgdiagram har gjorts, flera användartester har utförts och den mest omfattande användarundersökningen som någonsin har gjorts för en LINAK produkt utfördes.

Målet: att skapa en ny handkontroll som skulle sticka ut och kanske till och med förändra marknaden.

Søren Xerxes Frahm från Artlinco® pekar mot en av de många modellerna som använts för att analysera data från undersökningenSøren Xerxes Frahm från Artlinco® pekar mot en av de många modellerna som använts för att analysera data från mer än 1 000 personer som deltagit i undersökningen.
 

Läs berättelsen om hur vi nådde ett så ambitiöst mål, där tekniker och designer samarbetade för att skapa den perfekta användarupplevelsen – funktionellt och estetiskt.

Besök linak.com/hc40 för mer information om HC40-serien med handkontroller. 

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.