Kontakta oss här
Nyheter den 20 augusti 2019

Därför är PCB, kablage och kopplingar så viktiga när det gäller industriställdon

Många LINAK® ställdon som används i jordbruks- och industriapplikationer har ett tryckt kretskort (PCB) med integrerad styrenhet (IC) som stödjer flera olika BUS-protokoll. I Actuator Academy™ får du lära dig mer om vilken skillnad det innebär att ha rätt PCB, hur en koppling kan skydda industrimaskinerna och hur rätt kablage och kontakter kan optimera ställdonets prestanda.

Med en integrerad styrenhet (IC) kan det moderna elektriska ställdonet ge dig många olika funktioner, som t.ex. feedback om ställdonets position, styrning av mjukstart och stopp, samt temperaturmätningar. Hos LINAK är IC en del av det tryckta kretskorten (PCB) som används i industriställdon, dessutom stödjer det olika BUS-protokoll. Detta innebär att ställdonet kan kommunicera med externa styrsystem och t.ex. ge exakt positionsinformation.

I tunga maskiner, där lasterna kan vara mycket höga, är det mycket viktigt att ha en kopplingsfunktion. Speciellt för ställdon utan PCB eller annan inbyggd elektronik. Dessutom påverkar rätt val av kablar och kontakter den optimala prestandan och hjälper indirekt till att skydda ställdonet.

Följ med när vår expert, Hunter, guidar dig genom de viktigaste aspekterna när det gäller PCB, kopplingar, kablar och kontakter till högkvalitativa elektriska ställdon för industriapplikationer.

PCB – ställdonets hjärna
Lär dig mer om hur tryckta kretskort (PCB) fungerar i ett modernt industriställdon och hur olika funktioner fungerar med integrerad styrenhet (IC).

Koppling – skyddar motor och kuggar
När det gäller ställdon i tunga industrimaskiner hjälper kopplingen till att skydda industrimaskinen och ställdonet mot överbelastningar. Så här fungerar det.

Kablar och kontakter – kraft och data
I filmen förklaras skillnaderna för olika ström- och signalkablar, samt hur man väljer rätt kablar och kontakter till den egna lösningen av elektriskt ställdon.

 

LINAK Actuator Academy™

På Actuator Academy™ hittar du fler filmer om ställdonsteknik. Besök sidan och få inspiration eller svar på dina frågor som gäller ställdon.

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta