Nyheter den 5 augusti 2019

Få reda på vilken funktion motorer, bromsar och motorhus har för elektriska ställdon

För att säkerställa lång livslängd för ställdonet måste man ha rätt motor. För många robusta ställdon behövs också ett tillförlitligt bromssystem. Slutligen har motorhuset som täcker in de två en stor betydelse. På LINAK® Actuator Academy™ kan du lära dig mer om optimal motoreffektivitet, vilken typ av broms som behövs och fördelarna med motorhus av aluminium respektive plast.

DC-motorn är en av de tre hörnstenarna för alla elektriska linjära ställdon – de andra är spindel och kuggdrev. För maximal uteffekt och full prestanda för dina ställdon är det viktigt att du vet vilken motor som är rätt för jobbet som ska utföras.

Till tunga industrimaskiner kan det även vara viktigt att lära sig vilken typ av bromssystem ditt ställdon har för att kunna undvika personskador eller skador på utrustningen. Dessutom spelar ställdonets motorhus en viktig roll – speciellt vid användning i krävande miljöer.

Gör dig redo! Utforska tre viktiga aspekter inom elektriska ställdon med vår expert Hunter.

DC-motorer – ställdonets motor
Lär dig mer om hur DC-motorer fungerar i ett modernt industriställdon och vilka faktorer man bör tänka på för att minimera förlorad energieffektivitet.

Bromsar – bibehåll positionen när strömmen är avstängd
Det finns tre övergripande typer av bromsar till elektriska industriställdon. I den här filmen kan du lära dig mer om dessa och deras betydelse i kraftfulla ställdon.

Motorhus – skydd och IP-klassning
Motorhusets huvudfunktion är att skydda de känsliga delarna, som t.ex. motor och elektronik. I den här filmen får du lära dig mer om hur bakstycke, beläggning, tätning och material kan påverka både ställdonets prestanda och livslängd.

Ny kunskap om elektriska ställdon
Den nyligen startade Actuator Academy™ erbjuder omfattande utbildning om elektrisk linjär ställdonsteknik.

LINAK Actuator Academy™

 ”Om du är nyfiken på teknik och vill utöka dina kunskaper om elektriska rörelselösningar är det hit du ska vända dig”, säger Morten Junker, direktör för LINAK TECHLINE®.

Välkommen till LINAK Actuator Academy för industriställdon. Besök för att se fler filmer.

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.