Nyheter den 4 juli 2019

Kunskapsdelning via nya Actuator Academy

Söker du en mer detaljerad kunskap om elektriska linjära ställdon och önskar fördjupa dig i den komplicerade och komplexa tekniken bakom ställdon för industriapplikationer? Då har du tur. Helt nya ”Actuator Academy™” har lanserats och ger dig tillgång till en värld av kunskap om ställdon.

Nu kan du utforska alla aspekter kring vad som gör ett ställdon till ett bra industriställdon och tekniken bakom detta. Den nybildade ”Actuator Academy™” är ett bibliotek med filmer och information, här beskrivs huvudkomponenterna och hur dessa inverkar på ett linjärt ställdons prestanda. Via vår akademi kan du lära dig om smart styrning av ställdon, hur man testar industriställdon, samt få tips om vad man bör tänka på när man är på jakt efter rätt elektrisk ställdonslösning.

Vi firar 40 år inom industriella rörelselösningar
Under 40 år har LINAK levererat elektriska ställdon till industriapplikationer över hela världen. Vi vill gärna dela med oss av den kunskap vi har samlat på oss under årens lopp. För att högtidlighålla vårt jubileum beslutade vi oss för att öppna Actuator Academy.

”Om du är nyfiken på teknik och vill utöka dina kunskaper om elektriska rörelselösningar är det hit du ska vända dig”, säger Morten Junker, direktör för LINAK® TECHLINE®

”Men akademin kan även vara bra för dig som är på jakt efter elektrisk rörelse för en specifik applikation. På så sätt får du ett försprång i beslutsprocessen.”

Utöver att dela kunskap och på så sätt skapa medvetenhet om ställdonsteknik, hoppas Morten Junker även på att inspirera unga ingenjörer att ytterligare driva på utvecklingen av elektrisk rörelse. 

Akademin är ett kunskapsbibliotek i ständig utveckling
Actuator Academy öppnar med varierande innehåll kring allt från ställdonsbromsar och kopplingar till DC-motorer och spindeldesign. Detta är dock bara början enligt Morten Junker.

Logga för LINAK Actuator Academy

”Vi har öppnat upp ett bibliotek med filmer och information som beskriver en del av huvudkomponenterna i moderna elektriska linjära ställdon. Vi siktar på att kontinuerligt lägga till mer material i ActuatorAcademy.
Vi har mycket mer att berätta”,
avslutar Junker.

Välkommen till LINAK® Actuator Academy för industriställdon.

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.