Nyheter den 11 maj 2017

TD4 Standard eller TD4 Advanced?

Med lanseringen av TD4 Standard och TD4 Advanced tar LINAK ett steg mot en mer diversifierad portfolio av dubbelmotorer för justering av moderna komfortsängar. De två versionerna av TD4 ser väldigt lika ut, men vilken version som är optimal för din säng beror helt och hållet på dina krav.

Även om de har många funktioner gemensamt, till exempel elegant och kompakt design, en behaglig ljudnivå, hastighetskontroll, belysning under sängen, mekanisk nödsänkning och Bluetooth® finns det en del skillnader mellan dubbelmotorerna LINAK TD4 Standard och TD4 Advanced dubbelmotorsystem.

Visuell skillnad
De två versionerna av TD4 representerar en helt ny standard för LINAK TWINDRIVE® ställdon genom att ha många befintliga och nya funktionerna integrerade som standard. Skillnaden mellan de två versionerna är att TD4 Standard har dessa funktioner integrerade som standard, medan TD4 Advanced har samma integrerade funktioner plus att man kan komplettera systemet med fler funktioner.

När man tittar på dem är den enda faktiska skillnaden mellan de två versionerna att TD4 Standard har ett uttag för nätkabeln medan TD4 Advanced har en RJ45-port och två DC-portar. Detta innebär att det är möjligt att skapa ett avancerat sängsystem. Så här ser skillnaden ut visuellt.

Funktioner – Likheter
För att vidareutveckla en av de två tidigare nämnda funktionerna kör båda versionerna av TD4 även på konstant hastighet oberoende av belastningen. Detta säkerställer en komfortabel justering av sängen. Vi kallar det för hastighetskontroll.

Miljömässigt så är båda versionerna av TD4 producerade av PVC-Free™ material och har ZERO™ teknik – som håller standbyförbrukningen på mindre än 0,1 W.

Funktioner – Skillnader
En av de större skillnaderna är alternativet att ansluta produkter till portarna i TD4 Advanced. Precis som CBH Advanced som tillåter flera kanaler för extra ställdon och tillbehör. Till exempel, genom att komplettera med fler singelställdon till CBH Advanced (ansluten till TD4) som innebär att du kan justera fot- och ryggdel.

TD4 Advanced skiljer sig från TD4 Standard genom att introducera både minnespositioner och möjligheter till parallellkörning av två sängar.

TD4 Advanced

Vilken version av TD4 är mest optimal för dig? Detta beror helt på dina krav.  För mer information är du välkommen att kontakta LINAK.

Se all information om TD4 i produktöversikten.


Sammanfattningsvis
TD4 Standard = Den nya TWINDRIVE standard: fler integrerade funktioner.
TD4 Advanced = Den nya TWINDRIVE standard + extra kanaler via CBH styrenheten + parallelldrift + minnespositioner.


Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.