Nyheter den 8 maj 2017

Det här behöver du veta om batteri BA001

LINAK, Sales Engineer Stefan, svarar på vanligt förekommande frågor om batteriet BA001 från LINAK. Batteriet förser en elektrisk ställdonslösning med ström. Kort sagt, det ersätter behovet av att en nätkabel är ansluten till elnätet när du tillverkar mobila möbler.

Stefan Lorenzen är försäljningsingenjör på LINAK A/S i Danmark. Tillsammans med sina kollegor vet han allt som är värt att veta om batteri BA001 från LINAK. Varje dag svarar han på frågor om produkter från LINAK. Nu delar han med sig av svaren på de vanligaste ställda frågorna om att använda BA001 i möbeldesign.

Varför ska jag använda batteri i stället för nätkabel? Stefan Lorenzen, LINAK försäljningsingenjör på LINAK A/S i Guderup i Danmark.
Enkla, ergonomiska, elektriska rörelser såväl som ökad mobilitet blir möjligt genom att inkludera ett batteri i en möbel med elektrisk justering.

Hur många gånger kan en batteridriven möbel köras upp och ned?

Det beror på ställdonslösningen och vilken typ av möbel som används tillsammans medBA001.

Om vi exempelvis tittar på en ergonomisk biblioteksvagn kommer den att ha cirka 160 fulla cykler upp/ned på en laddning* - Med andra ord, den kommer enkelt att kunna användas av en bibliotekarie under flera arbetsdagar. På ett vanligt höj- och sänkbart kontorsbord med två ben och med en normal belastning kommer batteriet att räcka till 40-50 fulla cykler på en laddning*.

Hur ser jag batteriets laddningsstatus?
Batteriet har en intuitiv statusindikator där LED bars indikerar kapacitetsnivån. Ett ljudlarm piper också när 25 procent kapacitet återstår för att påminna om att det snart är dags för laddning.

Vad gör jag om battteriet tar slut?

Ladda batteriet och ersätt det med ett laddat batteri. Med flexibel laddning ansluter du bara nätkabeln till styrenheten på möbeln och låter den ladda under natten. Batteriet är färdigladdat på morgonen.

Du kan även ta bort batteriet BA001 och ladda det via en extern strömkälla.

Hur byter jag batteriet?

Det är enkelt. Ett praktiskt monteringsfäste (klick) gör det enkelt att montera och ta bort batteriet när du vill byta ut batteriet. Monteringsfästet medföljer alltid.

Drar batteriet ström när det inte används?
BA001 har ZERO™ tekniken vilket innebär att batteriet har en strömförbrukning i standbyläge lägre än 0.1W när det inte används.

Var monterar jag batteriet?
Montera batteriet bredvid styrenheten i en lösning. BA001 har också integrerade kabelspår på baksidan av batteriet som fixerar kablarna vid montering.

Har du några frågor som Stefan inte har svarat på?
Du är välkommen att kontakta LINAK för mer information om batteriet BA001 från LINAK.

* Beror på belastningen. Små justeringar under en dag räknas som partiella cykler - inte som hela cykler.

Be MobileBe Mobile med BA001
Mobilitet, vilket ett batteri erbjuder till en lösning, breddar antalet applikationer där vi kan tänka mobilitet och ergonomi.
Se vår folder BeMobile för mer inspiration.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.