Kontakta oss här
Nyheter den 2 februari 2017

Möt pionjärerna inom justerbara kök

En renovering av familjen Petersens kök i Nordborg i Danmark slutade som en banbrytande resa in i ett helt nytt kapitel inom privat heminredning.

Pionjärer inom höj- och sänkbara kök, case story
På den lilla, pittoreska ön Als i Danmark är man inte rädd för att anta utmaningar eller förbättra de befintliga standarderna. Flera lokala företag har världspatent för innovativa produkter och människorna där är historiskt sett vana vid förändringar. 

För målarmästare Jorgen Petersen och hans fru, Helle Petersen, ledde renoveringen av familjens kök till att bli en milsten inom köksinnovation. 

Vårt kök var lika gammalt som huset”, förklarar Helle Petersen, ”allt var nerslitet och köksbänken var för låg. Så vi var i princip tvungna att riva ut allt i köket och börja om från början. Så det gjorde vi!

Rörlig inredning i kök
Genom personliga rekommendationer från vänner och genom Petersens professionella nätverk anlitades den danska entreprenören Sønderborg Kök och sedan hände allt snabbt.

Huset är bara 125 m² så vi fokuserade på att få ut så mycket som möjligt av utrymmet. Vi visste att Sønderborg Køkkenet var kända för kvalitet och lösningar som var något mer avancerade än vanliga kökssystem”, säger Helle Petersen.

Helle Petersen var mycket nöjd med resultatet: ”Alla dessa funktioner gör det till ett rent nöje att laga mat.”

Läs hela berättelsen här för att få reda på exakt hur Petersens fick ut mest av sitt utrymme.

Fakta:
Det höj- och sänkbara köket installerades i familjen Petersens hem i Nordborg sommaren 2015. Det var ett pilotprojekt som drevs av LINAK och levererades av den danska entreprenören Sønderborg Køkkenet.
 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta