Kontakta oss här
Sjukvårdssängar

IVA-sängar

Allvarliga och kritiska sjukdomar ökar behovet av sängar på intensivvårdsavdelningar. LINAK ställdonslösningar ger stor designflexibilitet och frihet att anpassa IVA-sängen för optimal rörelse, funktionalitet och säkerhet.

LINAK produkter i IVA-säng

Systemlösning för Intensivvårdssängar

Intensivvårdssängar, designade med ett brett utbud av justeringsmöjligheter och funktioner, kan underlätta det dagliga arbetet och förbättra effektiviteten för vårdpersonalen. De effektiva justeringsmöjligheterna ger förbättrad ergonomi för vårdpersonalen med idealisk arbetshöjd och enkel förflyttning av patienter.

Elektriska ställdonslösningar ger flera fördelar:

  • Bättre ergonomi
  • Optimerad patientkomfort och säkerhet
  • Ökad funktionalitet och effektivitet

Färre medarbetare inom sjukvårdsektorn för att ta hand om patienterna är ett faktum. Detta belastar sjukhus och intensivvårdsavdelningar och kräver utrustning för att stödja de dagliga arbetsrutinerna.

Bättre ergonomi
Elektrisk rörelse i IVA-sängar ger flera justeringsmöjligheter för anpassning av ryggstöd, benstöd och/eller knästöd, höjd, lutning och sängförlängning. Rörelser kombineras i justeringsmönster för att säkerställa korrekt arbetshöjd och förbättrad ergonomi och avlasta vårdpersonal i arbetsrutiner. Rörelse som stöds av elektriska ställdon från LINAK® bidrar till större arbetsglädje.

Optimerad patientkomfort och säkerhet
Om patienterna känner sig bekväma kommer de sannolikt att återhämta sig snabbare och man uppnå bättre hälsa. Patientkomfort är avgörande för intensivvårdssängar. LINAK justeringsmönster säkerställer en snabb och jämn rörelse till önskad position, till exempel:

  • Bekväm stolsposition för att avnjuta en måltid, titta på TV
  • Enkel in- och urstigning ger ökad säkerheten och minskar risken för att patienten faller
  • Auto-kontur för ökad komfort
  • One-touch-knapp för snabb anpassning till HLR- eller Trendelenburg-läge i nödsituationer

Sidopanelskontrollerna på sängens insida gör det möjligt för patienten att själv justera sängen när som helst, utan hjälp från vårdpersonalen. Det ökar patientens välbefinnande och självständighet och samt avlastar vårdpersonalen.

Ökad funktionalitet och effektivitet
Systemlösningar från LINAK baserade på en modulär plattform inkluderar tillbehör för ökad funktionalitet och bekvämare lösningar som t.ex. vägning i sängen. Det gör det enkelt för vårdpersonalen att följa patientens vikt utan att patienten lämnar sängen, och det avlastar vårdpersonalen då de inte behöver lyfta patienten.

Pålitlig kontroll och rörelse är avgörande
LINAK är känt för tillförlitliga produkter med lång och felfri drift. Funktionell rörelse är avgörande i intensivvårdssängar, därför gör vi det enklare att optimera teknisk support. LINAK OneConnect™ ger fjärråtkomst till servicedata för snabb och effektiv felsökning, oavsett vart i världen du befinner dig, vilket säkerställa hög drifttid för sängen.

Läs mer

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta