Kontakta oss här
Teknik & trend

Offlining i sovrummet – JOMO – ”joy of missing out”

Även om smartphones och andra mobila enheter konstant ökar, vad och när vi kan göra olika saker, så har en ny trend börjat att sprida sig – offlining! Även om mobiltekniken erbjuder många enastående fördelar så kan den överdrivna användningen bli ett problem. Därför har LINAK® omfamnat den nya trenden i vår produktutveckling.

Njut av JOMO-känslan genom att lämna din smartphone när du går till sovrummet

Förkortningen JOMO står för Joy Of Missing Out. Bland de allt fler digitala användarna har en ny trend börjat sprida sig som handlar om att ibland stänga av sin smartphone och inte alltid ha den med sig i fickan eller väskan.

På LINAK förstår vi till fullo den här trenden och för att tillgodose de användare som lever så här har vi förenat de senaste rönen inom samhällsvetenskap i vår produktutveckling.

Flera fördelar – men till ett pris
Det råder inget tvivel om att smartphonerevolutionen har bidragit till att öka livskvaliteten för människor över hela världen.

Socialisering, planering, inhämtning av information och att helt enkelt ha kontroll på familjen, samt ekonomiska transaktioner har hjälpt till att göra livet lättare, snabbare och effektivare.

Men enligt flera aktuella studier* är det många människor som har börjat inse hur alla dessa enheter med alla tjänster och all teknik det innebär, även kan bidra till det motsatta. Kraften och hastigheten som mobiltekniken erbjuder verkar även väcka användarnas förväntningar när det gäller produktivitet och svarstider.  Det verkar som om vi måste vara effektiva hela tiden, dag som natt!

Det finns smartphones precis överallt – även i sovrummet – men så måste det inte vara
 

Låt telefonen ligga och förlora … ingenting
Det kan vara svårt att stänga av mobiltelefonen, eftersom den är din enda anslutning till resten av världen. Man skulle lätt kunna tro det. Många digitala medborgare har börjat inse att det går att existera utan att hålla i sin smartphone dygnet runt. Det har faktiskt börjat bli en statushandling att INTE vara uppkopplad hela tiden.

Det som började med att inte ha med telefonen vid matbordet och inte ta med den på promenaden i naturen har under senare år utvecklats till det som kallas för ”offline helger”. En del åker till och med på semester utan sin smartphone.

Offlining i sovrummet med LINAK®
Naturligtvis behöver vi våra mobila enheter till många olika saker i vår vardag. Men i takt med att vår fritid blir allt viktigare har vi börjat att prioritera tyst ”egentid” eller tid tillsammans med familj och vänner. För dem som använder komfortsängar och vill kunna lämna sin mobiltelefon utanför sovrummet, erbjuder LINAK handkontrollslösningar som har samma funktioner som du har tillgång till via en smartphone.

HC40 Advanced

Ett exempel på detta är handkontroll HC40. Finns i versionerna Standard och Advanced, där den senare av versionerna fullt ut stödjer offlining-trenden, med funktioner som t.ex. skärm med tid och datum, ficklampa och tillvalet larmklocka – självklart är detta utöver de vanliga justeringsfunktionerna.
Allt för att säkerställa att användaren får en helt användaroptimerad handkontroll.

Det har aldrig varit enklare att lämna sin smartphone utanför sovrummet – utan att behöva avsäga sig en del av telefonens praktiska funktioner. Om du vill veta mer om hur LINAK tar med både online och offline när man utvecklar nya produkter och när man bör välja den ena eller den andra lösningen, då är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

*) Julie H. Aranda & Safia Baig. 2018 Toward ”JOMO”: The Joy of Missing Out and the Freedom of Disconnecting, (MobileHCI '18) Barcelona, Spanien.

LINAK handkontroll HC40 FRAME för ställbara komfortsängar play-icon

LINAK handkontroll HC40 FRAME™ för ställbara komfortsängar

LINAK handkontroll HC40 TWIST™ för ställbara komfortsängar play-icon

LINAK handkontroll HC40 TWIST™ för ställbara komfortsängar

Filer

HC40 FRAME™

Detta är en ny generation av handkontroller för justerbara komfortsängar – designad för dig. Metallramen på HC40 FRAME™ skiljer den från versionen HC40 TWIST™.

HC40 TWIST™

Detta är en ny generation av handkontroller för ställbara komfortsängar – designad för dig. Med den unika vridna formen skiljer sig HC40 TWIST™ från versionen HC40 FRAME™

Varför välja en justerbar säng?

Ta reda på de sex vanligaste orsakerna till att skaffa en justerbar komfortsäng, oavsett hur gammal du är. Den ökade bekvämligheten och flexibiliteten hos en elektriskt justerbar komfortsäng gör att många upplever en ökad komfort.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta