Kontakta oss här
Teknik & trend

Mjukstart-stoppteknik – komfort i detaljerna

En viktig del i en jämn rörelseupplevelse i moderna komfortmöbler handlar om att ställdonen ger mjuk acceleration och inbromsning. Detta är en teknik som man ofta förbiser men som verkligen ger oavbruten komfort – även när användaren ändrar ryggstödets position eller justerar in fotstödet.

Mjukstart-stoppteknik – komfort i detaljerna

Tänk dig att du en söndagsmorgon sitter bekvämt tillbaka lutad i din komfortsäng – frukosten är klar och du har söndagstidningen på matbrickan. Du ska bara justera in ryggstödet lite … med ett plötsligt ryck välts kaffekoppen och hela sängen blir våt. Inte vidare trevligt!

Du har kanske inte ens tänkt på det. Men ställdonen som justerar rörelserna i din fåtölj eller komfortsäng startar och stannar inte med ett hastigt ryck. Allt sker med en mjuk och försiktig acceleration och inbromsning. 

De flesta skulle nog inte ens märka det. Men det skulle man om inte mjukstart-stopptekniken fanns inbyggd i ställdonen. 

Förfinad komfort i rörelsen

Den avancerade tekniken bakom mjukstart-stopptekniken i ställdon från LINAK® – i både singelställdon och i TWINDRIVE® dubbelmotorer – är primärt en komforthöjande funktion. Självklart gör detta att fåtöljens rörelse i både ryggstödet och fotstödet blir betydligt behagligare tack vara mjukstart-stopp, dessutom ger det en lägre ljudnivå från ställdonen. Men det är inte allt.

Skydda din komfortmöbel

Både möbelramar och ställdonssystem drar nytta av mjukstart-stopptekniken. Den mjuka rörelsen minskar belastningen på både material och utrustning – framförallt om det finns belastning i stolen eller sängen. Det uppenbara resultatet är längre livslängd för din möbel och i slutänden nöjdare kunder. Det är enkelt att hitta orsaker till att man föredrar ställdonssystem med mjukstart-stoppteknik. 

Du hittar mer information om ställdonssystem för komfortsängar och för justerbara fåtöljer på den här webbsidan. Om du har frågor om produkterna eller om mjukstart-stopptekniken är du alltid välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

Filer

HOMELINE produktöversikt

Utforska vårt stora utbud av HOMELINE system och produkter för både justerbara sängar och fåtöljer.

Utöka din komfortzon

När det gäller komfortsängar är LINAK medvetna om behovet av säkra och tillförlitliga ställdonssystem som fungerar dag efter dag. TWINDRIVE system är det rätta valet för sängtillverkare.

Ställdonssystem till vilstolar

Utforska våra tillförlitliga ställdonssystem med trådlös styrenhet för justerbara vilstolar. Vi har genomfört undersökningar för att säkerställa att systemet beaktar hela värdekedjan.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta