Kontakta oss här
Teknik & trend

Ger kontorsarbetare möjlighet att vara aktiva och hälsosamma under hela arbetsdagen

Vill du införa rörelse på kontoret och hjälpa medarbetarna att bli hälsosamma? Här följer några tips på hur elektriska sitt/ståbord och motivationsverktyg kan bidra till att skapa hälsosamma vanor på kontoret. Det gör en enorm skillnad att stå upp åtta minuter varje halvtimme.

Sitta/ståguide, Teknik och trender

För varje 30 minuter: Rörelse i två minuter, stå upp i åtta minuter, sitt ner i 20 minuter

Flera studier visar att bryta fysiskt inaktiva perioder bidrar till att minimera negativa hälsoeffekter. Elektriska sitt/ståbord skapar rörelse på kontoret och det är just vad det handlar om. Eftersom det varken är hälsosamt att stå upp eller sitta ner hela dagen så är det optimala att växla mellan att stå och sitta och att röra sig så mycket som möjligt under dagen.

Experterna hävdar att den optimala sitt/stå-balansen per halvtimme är att:

  • Stå upp i åtta minuter
  • Röra sig/sträcka på sig i två minuter
  • Sitta i en naturlig position i 20 minuter
Ger kontorsarbetare möjlighet att vara aktiva och hälsosamma
 

Välj ett bordsystem som är designat att hjälpa kontorsarbetarna att vara aktiva
Det är inte enkelt att bryta vanor. Men det finns olika sätt som kan bidra till att skapa hälsosamma vanor. För att hjälpa kontorsarbetare har LINAK fokuserat på att designa användarvänliga kontorsbordssystem och motiverande kontorsbordstillbehör.

Bordspaneler med inbyggda sitta/stå påminnelser
Bordspanelen är den mest synliga delen på ett sitt/ståbord. Om bordet är enkelt att styra blir det markant enklare att ändra arbetsställning under dagen. De flesta bordspaneler från LINAK har funktionen minnespositioner, som ger användaren möjlighet att lagra sina egna favorithöjder och göra det enklare att växla mellan önskad sitt- och ståposition.

För intuitiv bordsstyrning har LINAK designat Desk Panel DPG serien. Den är designad för att användas utan knappar. Advanced modellerna har påminnelsefunktion för sitt/stå via en inbyggd LED/ljusremsa – färgen indikerar för användaren när det är dags att ställa sig upp.

DPG1C
 
Desk Control App

Personlig statistik för sitt/stå och spårning via mobila enheter
De flesta LINAK kontorsbordssystem kan även ge användaren sitt/stå påminnelser och följa statistiken via den egna mobila enheten, med hjälp av den kostnadsfria appen Desk Control. Den fungerar via trådlös Bluetooth® teknik och finns till Android och iOS.

Ladda ner apparna från respektive App Stores:

Ladda ner Desk Control App för iOS.
Ladda ner Desk Control App
Ladda ner Desk Control App för Android. Ladda ner Desk Control App

 

Referenser

Uppgifter från (Hedge, Sit-Stand Working Programs, 2016) som dessa citeras i (Hedge, Ergonomic Workplace Design for Health, Wellness and Productivity, 2017, s. 20)

Hedge, A. (18 mars, 2016). Sit-Stand Working Programs. Hämtat från http://ergo.human.cornell.edu/CUESitStandPrograms.html

Hedge, A. (2017). Ergonomic Workplace Design for Health, Wellness and Productivity. Boca Raton, FL: CRC Press, Taylor & Francis Group.

Stå upp för din hälsas skull play-icon

Stå upp för din hälsas skull

Regelbunden träning är inte tillräckligt play-icon

Regelbunden träning är inte tillräckligt

play-icon

Desk Panels DPG – Designed to shape behaviour

Filer

MOVE – Därför förbättrar sitt/ståbord arbetsmiljön

Minska risken för sjukfrånvaro och skapa en modern kontorsmiljö med elektriska sitt/ståbord. En attraktiv investering både för arbetsgivare och anställda.

App-lösningar för kontorsbord

Vilken app ska man välja? LINAK Desk Control App™ eller den kundanpassade Desk Control™ appen? Vi ger dig en översikt i den här broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta