Kontakta oss här
Teknik & trend

Fördelar med rörelser

Genom att använda LINAK lyftpelare och linjära ställdonssystem får man flera fördelar när dessa integreras i höj- och sänkbara kontorsbord, industriella och tekniska arbetsstationer och kök.

Fördelar Tech & trends
Det är svårt att tillmötesgå diversifierad personalstyrka med en standardbordslösning som ska passa alla. Höj- och sänkbara kontorsbord ger varje individ möjlighet att själv välja arbetsposition baserat på den egna kroppens förutsättningar och behov. Detta bidrar till att eliminera de obehag som kan uppkomma med ”bord som inte passar” – otillräckligt med benutrymme och tangentbord/skärmar som hamnar i en position som är för hög för användaren. 

Öka produktiviteten
Människor behöver resa sig ur stolen och röra på sig minst fem minuter varje timme. Mikropauser reducerar trötthet. Många medarbetare har inte möjligheten att komma bort från arbetsplatsen varje timme. Genom att använda ett sitt/ståbord får medarbetaren möjlighet att bryta sin statiska position utan att lämna arbetsområdet. 

Skapa flexibla arbetsstationer
Elektriskt höj- och sänkbara bord ger användaren möjlighet att snabbt och bekvämt anpassa höjden efter den aktuella arbetsuppgiften – allt med ett enkelt knapptryck. Till exempel om en kollega eller en kund kommer, inga problem... justera bordet till ett ståmöte på ett bekvämt sätt. Som en extra bonus, när du står upp blir det oftast korta och mycket effektiva möten. 

Medarbetarnas hälsa och välmående
Studier har visat genom att variera mellan att sitta ned och att stå upp och arbeta, resulterar i mindre obehag och reducerar även tröttheten som många människor känner i slutet av en arbetsdag. 

Fysiska aktiviteter på arbetsplatsen har också visat sig reducera antalet sjukdagar med upp till 32 procent (källa: James A Levine, MD, PhD, Mayo Clinic and Selene Yeager)
En studie utförd av Mayo Clinic visar att man förbränner ytterligare 340 kalorier per dag om man står upp två timmar av arbetsdagen framför att sitta ner.  

Förhindra skador
Genom att anpassa arbetsplatsen efter de personliga behoven kan man reducera orsakerna till arbetsrelaterad stress. Att växla mellan att sitta och stå reducerar riskerna och förebygger problem som beror på en statisk arbetsposition.
Regelbunden träning är inte tillräckligt play-icon

Regelbunden träning är inte tillräckligt

Sex tips från LINAK för en bättre ergonomisk arbetsdag play-icon

Sex tips från LINAK för en bättre ergonomisk arbetsdag

Filer

MOVE – Därför förbättrar sitt/ståbord arbetsmiljön

Minska risken för sjukfrånvaro och skapa en modern kontorsmiljö med elektriska sitt/ståbord. En attraktiv investering både för arbetsgivare och anställda.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta