Kontakta oss här
Case story

Technotrade sänker kostnaderna med höj- och sänkbara stativ jämfört med traditionella kontorsbord

Technotrade tar verkligen hand om sina medarbetare genom att utrusta det nya huvudkontoret med höj- och sänkbara kontorsbord med LINAK desk frames av högsta kvalitet. Ger användarna större flexibilitet och bättre ergonomi.

Kontorsarbetare vid ergonomiska och justerbara sitta/ståbord som drivs av LINAK på Technotrade-kontoret.

Technotrade Ltd. har varit en professionell partner för maskintillverkare i mer än 30 år och en exklusiv Danfoss-distributör. Idag erbjuder företaget tekniska lösningar inom mobil hydraulik, styrsystem och elektriska drivsystem för både den tjeckiska och slovakiska marknaden.

Med en växande kundportfölj har företagets ursprungliga lokaler blivit för små, vilket gjorde det nödvändigt att bygga en ny byggnad med modernt möblerade lokaler för mer än 20 anställda. Dessutom efterfrågade företagets ägare Petr Kejduš de mest innovativa och toppmoderna möblerna i enlighet med de senaste teknikstilarna – och därför ville han ha justerbara kontorsbord som drivs av LINAK®.

 

Konceptet sitta-stå ersatte de traditionella kontorsborden

Även om formgivarna och arkitekterna skulle inreda och designa byggnaden var det inte deras idé. Ursprungligen hade man tänkt sig fasta kontorsbord i en ännu högre prisklass.

Förvånansvärt var det inte formgivarna som kom på idén med höj- och sänkbara kontorsbord, utan Technotrades ledning och medarbetare. Formgivarna valde bara färg på bordsstativet som matchar helhetskonceptet. Inte ens då hade de någon aning om fördelarna med sådana kontorsbord
Daniel Batla, chef för avdelningen elektronik och software.

Den perfekta och eleganta lösningen för 18 kontorsbord i de tolv nybyggda kontoren baserades på konceptet LINAK Desk Frame 2 (DF2) för kontorsbord med två ben. Det är ett smidigt komplett stativsystem som är uppbyggt kring den flexibla "all-in-one-beam" som inkluderar motor-, elektronik- och kabeldragning, elektriska linjära lyftpelare i stilren design samt matchande bordsfötter.

LINAK Desk Frame 2 i vitt, svart och grått

DF2 passar alla bordsstorlekar mellan 120-180 cm, finns i tre färgvarianter och kan anslutas till olika typer av bordskontroller, från de enklaste till de mest sofistikerade med minnespositioner, påminnelsefunktioner och en applikation med Bluetooth-gränssnitt. Technotrade valde Red Dot Awards vinnaren DPG1C desk panel för att inte störa den moderna designen på kontorsborden.

LINAK var ett självklart val – moderbolagen Danfoss och LINAK ligger inte långt ifrån varandra och använder varandras produkter för att utrusta produktionslokaler och kontor. Dessutom vet vi att Danfoss alltid har det bästa från LINAK, så vi tänkte inte ens på att leta någon annanstans
Petr Kejduš, företagets ägare
 

Elektriska sitta-ståbord: En attraktiv investering

För första gången kunde alla Technotrade-medarbetare stå vid sina höj- och sänkbara bord och utnyttja deras fulla potential. Ägaren själv ville ha bord som skulle vara, som han säger, vänliga mot hans ”tjejer och killar”. Han var inte bara på jakt efter ergonomi som skulle förhindra trötthet och kroniska problem med ryggen, utan även ytterligare mervärde i form av variationer i arbetsmiljön när medarbetarna samarbetar. Fördelarna med att använda höj- och sänkbara bord som drivs av ett elektriskt LINAK Desk Frame 2 system är självklara för Technotrades medarbetare:

”Jag var särskilt intresserad av ergonomi och det råder ingen tvekan om att det är bra för hälsan att byta ställning några gånger om dagen – när jag blir trött hjälper det mig att koncentrera mig bättre.” (Marketing Manager, Tomáš Pospíchal)

”När jag behöver brainstorma med en kollega väljer jag ståpositionen så är vi på samma nivå.” (Specialist in Sales of Electric Drives, Tomáš Nakládal)

”Jag lämnar ofta mitt skrivbord, så jag låter det vara i ståläge för att jag gillar inte att växla mellan att sitta och stå hela tiden.” (Hydraulic Systems Sales Specialis, Michal Janík)

Därför kunde Technotrade utrusta det nya huvudkontoret med höj- och sänkbara kontorsbord med LINAK Desk Frame 2 till en lägre kostnad än vad som var tänkt med vanliga kontorsbord. Det innebär att medarbetarna nu kan njuta av fördelarna med att arbeta tillsammans vid samma skrivbord och av ergonomiska fördelar varje dag.

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Filer

MOVE – Därför förbättrar sitt/ståbord arbetsmiljön

Minska risken för sjukfrånvaro och skapa en modern kontorsmiljö med elektriska sitt/ståbord. En attraktiv investering både för arbetsgivare och anställda.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta