Nyheter den 10 mars 2020

LINAK OPS - power supply för värmedynor till sjukvårdsutrustning

Den nya OpenBus™ power supply från LINAK® ger tillverkare av sjukvårdsapplikationer, som t.ex. behandlingsbritsar och behandlingsstolar, möjlighet att lägga till värmedynor i utrustningen utan att behöva oroa sig för effektbrist.

Dessa används exempelvis vid fysioterapi, dialysbehandling och ofta även i sjukhusens operationssalar. Värmefunktioner i sjukvårdsapplikationer kan hjälpa patienterna att slappna av i musklerna och hålla patienten varm och behaglig under behandlingen.

Nya LINAK® OPS är en specialkonstruerad OpenBus™ strömförsörjning som ger tillverkare av sjukvårdsutrustning möjlighet att lägga till värmedynor i sina justerbara applikationer – utan att missa eller kompromissa med de vanliga fördelarna med LINAK.

Kan användas med ditt ställdonssystem – eller som fristående komponent
Naturligtvis är OPS konstruerad för att fungera med resten av ditt LINAK® system. Genom att ansluta den till applikationens port junction box kan man kontrollera den med samma handkontroll som används för att styra övriga funktioner i britsen, stolen, sängen eller bordet. Dessutom kan det läggas till som ett fristående system.

Levererar konstant effekt och programmerbara positioner
Genom att använda en OPS med din värmedyna behöver du inte oroa dig för strömförsörjningen. Enheten garanterar full värmefunktion och maximal patientkomfort, oavsett belastning på applikationens rörelsesystem.

OpenBus™ ger också möjlighet till programmerbara minnespositioner – dessutom får man möjlighet att ställa in tidsbestämd behandling. Exempelvis värme i 20 minuter med en viss temperatur, därefter sänkning till annan temperatur i 10 minuter, för att sedan stänga av värmen helt.

Passar med ditt LINAK®system
OPS har samma design som styrenheten i LINAK® CO-serien. Detta innebär att den är enkel att montera och bygga in med resten av ställdonssystemet, med samma beslag och kablar. Detta innebär också att en lösning med OPS och värmedynor avgör applikationens IP-klass.

Om du vill veta mer om hur man integrerar LINAK® OPS (OpenBus™ Power Supply) och värmedynor i din sjukvårdsapplikation är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.