Kontakta oss här
Nyheter den 20 augusti 2019

Fokus på användarstatistik i nya Desk Control App

Enkel uppstart, automatisk anslutning till kontorsbord och betydligt mer integrerad statistik. Vi har gjort markanta förändringar i LINAK® Desk Control™ App, som förbättrar hur användaren ställer in utmaningar och aktivt använder kontorsbordets inställningar – med målet att förbättra användarens arbetsvanor.

Desk Control Apps

Ett höj- och sänkbart kontorsbord är faktiskt inte bara en arbetsstation där du antingen står eller sitter – allt handlar om rörelse. Forskning visar dock att många användare inte fullt ut använder kontorsbordets funktioner. Trots bästa tänkbara avsikter så glömmer vi att röra på oss under arbetsdagen.

Därför har vi integrerat en påminnelsefunktion i flera av våra bordspaneler och i vår Desk Control Apps. Med nylanseringen av appen lovar vi markanta förändringar som hjälper slutanvändaren. Se mer här nedan:

Motivationen ökar när belöningarna blir synliga
En av hörnstenarna i LINAK Desk Control App är påminnelsefunktionen och motiverande meddelanden till användaren. Med den nya versionen av appen har statistik fått en mer framträdande roll. Detta har markant förbättrat användargränssnittet, så att användaren enkelt kan följa sina framsteg under dagen.

Genom beteendeforskning vet vi att även små belöningar fungerar. Därför används små uppmuntrande meddelanden i appen för att belöna slutanvändaren.

Enkelt tillgänglig statistik som är enkel att läsa av
Från olika studier vet vi att många användare föredrar att göra den faktiska justeringen av kontorsbordet via den fasta bordspanelen, exempelvis Desk Panel DPG. Däremot föredrar användarna att kontrollera statistiken via sin telefon.

För att på ett bättre sätt möta användarnas behov har vi gjort det markant enklare att följa sina framsteg mot de dagliga målen och belysa hur många kalorier man har förbränt. Nu håller appen koll på användarens väg mot de inställda målen och markerar olika milstolpar.

Positiva och uppmuntrande meddelanden baserade på data och inställda utmaningar påminner användaren om att ställa sig upp och bidrar till användarens motivation under arbetsdagen.

Automatisk anslutning mellan app och kontorsbord
Som en extrafunktion har vi även sett till att när appen har parkopplat telefon och kontorsbord så kommer den ihåg telefonen. När användaren kommer till kontorsbordet på morgonen ansluter appen automatiskt och hämtar loggdata från där man slutade dagen innan.

Desk Control App som stödjer DPG
Desk Control App är det perfekta komplementet till ditt kontorsbord – framförallt om den använder alla funktioner som finns i Red Dot Award-vinnaren Desk Panel DPG1C med inbyggd Bluetooth®. Bordspanel och app parkopplas enkelt och ger användaren möjlighet att lagra personliga inställningar i telefonen. Det har faktiskt aldrig varit enklare att ställa in minnespositioner i telefonens app.

Appen finns för både iOS och Android. Ladda ner kostnadsfritt via App Store eller Google Play.

Om du vill veta mer om LINAK Desk Control, specifikt appen, eller hur man kundanpassar den för att skapa en egen version är du alltid välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta