Kontakta oss här
Lyft av patienter och mobilitet

Lösningar till rullstolar

LINAK ställdon används till exakt och tyst justering av höjd, ryggdel och benstöd i moderna rullstolar.

Rullstolar

Ställdonssystem till moderna rullstolar

Både äldre och personer med funktionsnedsättning har behov av bekväma rullstolar, som ger mobilitet och en bättre livskvalitet, utan att vara beroende av vården och hjälp från andra. Självständighet är en viktig parameter och med moderna eldrivna rullstolar är det möjligt att fortsätta upprätthålla en självständig tillvaro. Genom att använda ställdon från LINAK kan ni skapa multifunktionella eldrivna rullstolar, med alla fördelar som detta innebär.

  • Driftsäker och välbeprövad teknik
  • Tysta rörelser och en kompakt design
  • En erfaren partner med global närvaro

Rullstolsbundna personer är beroende av sin rullstol för att kunna klara sig i vardagen. De vill kunna leva sitt normala liv, utan konstant hjälp av vårdgivare. Elektriska ställdon ställer in stolen efter användarens behov, och det är en robust lösning, som reducerar problemen med att ha en funktionsnedsättning. Allt från att justera stolens höjd till optimering av ben- och ryggstöd kan bidra till bättre ergonomi.

Testade och driftsäkra produkter
Alla LINAK produkter testas noggrant innan de lanseras. Detta görs inte enbart för att uppfylla alla internationella medicinska godkännanden, utan även för att underlätta för tillverkare att uppfylla de stränga testkraven och standarder för rullstolar.

Skapa starka, jämna och tysta rörelser
Elektriska ställdon innebär många fördelar. Det mest uppenbara är den nästan helt tysta och glidande rörelsekoordinationen mellan ställdonen. LINAK ställdon har positionsinformation, vilket innebär att de är kompatibla med andra styrenheter och ger en säkrare, effektivare rörelse.  Den kompakta designen innebär att ställdonen även kan monteras i begränsade utrymmen, vilket bidrar till stor designfrihet utan att det påverkar rullstolens ergonomi och komfort.

En global partner med över 30 års erfarenhet
För LINAK började allt med ställdon till rullstolar för mer än 30 år sedan. Med åren har ställdonen utvecklats till hela system som har omvandlat den moderna rullstolen till ett high-tech hjälpmedel för personer med funktionsnedsättning. Behoven och kraven varierar och ofta krävs samarbeten för att uppnå optimala lösningar.
Som samarbetspartner strävar LINAK efter att lyssna på önskemålen från producenterna, och att bidra med vår marknadskännedom. Vår globala närvaro innebär att det alltid finns lokalt fokus och support i närheten av dig.

Läs mer
Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Filer

Focus on wheelchairs

Ökad komfort, tillförlitlighet och säkerhet för rullstolsbundna.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta