Kontakta oss här
Case story

Fönsterautomatiseringslösningar ökar komforten för kräsna lyxbåtsägare

Elektrisk fönsterautomatik ger båttillverkare en konkurrensfördel, samtidigt som det ökar komforten för kräsna lyxbåtsägare.

ALFAB fönsterautomatiseringslösning på en lyxbåt med LINAK ställdon

Ligga steget före konkurrenterna

Den konkurrensutsatta båtbranschen drivs av slutanvändarnas krav på kvalitet, betydande komfort och distinktion. Genom att använda LINAK ställdon och motorstyrningar tar ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions hand om avsaknaden av släta och kontrollerade fönster i lyxbåtar, genom att utveckla en exceptionell och innovativ lösning för automatiska fönsterhissar.

I över 60 år har den australiensiska familjeägda och drivna tillverkaren ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions, med anläggningar i Melbourne och Brisbane, levererat skräddarsydda fönster- och dörrsystem till de flesta av landets båt- och bilkarossbyggare.

ALFAB sätter stort värde på forskning och utveckling, hantverk, högklassiga material och kundanpassning för att möta applikationskrav både från den lokala marknaden och utomlands.

ALFAB Auto Marine Glazing Solutions Fönsterautomatisering enkelt fönster
 

Avsaknaden av automatisering i applikationer för båtfönster och den ökade efterfrågan på differentiering och förbättrad komfort gav ALFAB möjlighet att möta marknadens behov, genom att tillhandahålla en unik lösning för marinapplikationer som hjälper dem att ligga steget före konkurrenterna.

ALFAB utnyttjade sin långvariga relation med LINAK för att skapa det nya systemet och dra nytta av leveranseffektivitet, teknisk support och kvalitetsprodukter för att utveckla det elektriskt manövrerade vertikala skjutfönstersystemet, som är en plug and play-lösning för kunden.

ALFAB Auto Marine Glazing Solutions Fönsterautomatisering fönster
 
 

Designat för effektivitet och komfort

Utformningen av den automatiserade fönsterapplikationen avgjorde att ställdonet skulle vara helt inneslutet i en fönster-/väggavdelare, där utrymmet är begränsat. För att uppfylla detta krav rekommenderade LINAK det elektriska ställdonet LA29 , på grund av den kompakta designen.

När det gäller båtar är utrymme en lyx. LA29:s kompakta design kombinerat med dess prestanda, pris och monteringsfördelar gjorde den till en optimal lösning.

Det vertikala skjutbara fönstersystemet är automatiserat genom ett vajersystem med drivskivor med en två-till-ett tryck-drag-rörelse.

Utöver LA29 rekommenderades även TR-EM-208 singelmotorstyrenhet som är konstruerad för att manövrera ett singelställdon.

 

Framtidens automation inom båttillverkning fortsätter

Ställdon LA29 från LINAK finns på alla automatiserade ALFAB-produkter som hittills har tillverkats och erbjuder den senaste lösningen inom fönsterautomation. I framtiden kommer ALFAB att fortsätta utvecklingen av produkter med framsteg inom automation och utökar för närvarande verksamheten med slagdörrar, skjutdörrar, markisfönster och horisontella skjutfönster. ALFAB strävar efter att behålla konstruktionsprodukter som levererar den övergripande ”Wow”-faktorn för slutanvändaren.

Kontakta LINAK TECHLINE för specifikationer och ännu fler ställdonslösningar till mobil jordbruksutrustning.

Mer om ALFAB hittar du på deras hemsida.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta