Kontakta oss här
Teknik & trend

Skapa ett sovrum och en bostadsmiljö som är PVC-Free™

PVC-Free™ produkter från LINAK, tillverkade för ställbara komfortmöbler som exempelvis ställbara sängar eller vilstolar, inkluderar både kablar, singel- och dubbelställdon, samt vårt utbud med handkontroller.

Skapa ett sovrum som är PVC-fritt med LINAK ställdon för komfortmöbler

LINAK har en mission som säger: “We improve your life”. Detta medför ett stort intresse för klimat och miljö. Därför försöker LINAK tekniker att ständigt utveckla och förbättra våra produkter för att minimera deras inverkan på miljön. Ett sätt att göra detta är att bekräfta och acceptera det faktum att det finns alternativ till material som innehåller polyvinylklorid, allmänt känt som PVC.

PVC-fria produkter för ställbara komfortmöbler som exempelvis singelställdon, TWINDRIVE® dubbelställdon samt våra kablar och handkontroller är märkta med LINAK PVC-Free™ logga. Det gör det enkelt för såväl tillverkare, sängdesigners och varumärken att designa miljövänligare sängar till sina kunder – med våra produkter.

Visste du?
PVC är en typ av plast som ofta används i kablar och som beläggning på elektroniska komponenter? För att göra dessa böjliga tillsätts mjukningsmedel – det vanligast förekommande är ftalat. Ftalat misstänks orsaka hormonstörningar, som kan relateras till flera olika kroniska sjukdomar och kan även orsaka medfödd missbildning. PVC måste återvinnas separat och detta kan vara kostsamt och vid förbränning, orsaka utsläpp av dioxiner.

 
LINAK TWINDRIVE® TD4 – nästa generation av dubbelmotorsystem play-icon

LINAK TWINDRIVE TD4 – nästa generation av dubbelmotorsystem

LINAK TWINDRIVE® TD4 mekanisk nödsänkning play-icon

LINAK TWINDRIVE® TD4 mekanisk nödsänkning

LINAK TWINDRIVE® TD4 montering play-icon

LINAK TWINDRIVE TD4 montering

LINAK TWINDRIVE® TD4 parkoppling play-icon

LINAK TWINDRIVE TD4 parkoppling

Bakom kulisserna: LINAK produktion av dubbelmotorer i Slovakien play-icon

Bakom kulisserna: LINAK® produktion av dubbelmotorer i Slovakien

Filer

HOMELINE produktöversikt

Utforska vårt stora utbud av HOMELINE system och produkter för både justerbara sängar och fåtöljer.

Utöka din komfortzon

När det gäller komfortsängar är LINAK medvetna om behovet av säkra och tillförlitliga ställdonssystem som fungerar dag efter dag. TWINDRIVE system är det rätta valet för sängtillverkare.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta