Kontakta oss här
Case story

Ikonisk fåtölj med ny justeringslösning

Den danska möbeltillverkaren Nielaus har i många år haft den justerbara fåtöljen Beta i sitt produktsortiment. För bästa komfort använder fåtöljen elektriska ställdon för justering. Systemet har dock uppdaterats och finjusterats många gånger utan att uppnå ett perfekt resultat. Därför är Kim Nordentoft, ägare till Nielaus, mycket glad över att kunna använda det nya ställdonssystemet från LINAK – som utvecklats speciellt för kompakta justerbara fåtöljer.

Nielaus Beta fåtölj

Den justerbara fåtöljen Beta har en lång historia – redan innan Nielaus 2008 tog över tillverkningsrättigheterna till fåtöljen. Tidigare har den tillverkats av olika möbeltillverkare, men när Kim Nordentoft tog över var hans mål tydligt: ”Jag ville göra en justerbar fåtölj som inte skapade några problem”.

 

Kontinuerligt samarbete

Men delen om att undvika problem var lättare sagt än gjort. När Kim Nordentoft tog över fåtöljen tyckte han att den var alldeles för komplicerad att montera och tillverka. Det var därför han började ett nära samarbete med LINAK om den elektriska justeringen. På den tiden hade LINAK inget ställdonssystem som var speciellt utformat för justerbara fåtöljer. Det innebar att man kom fram till en bra, men inte optimal, ställdonslösning för Beta med befintliga LINAK produkter. Som Kim Nordentoft säger: ”Det blev aldrig riktigt bra med den gamla lösningen, trots att vi tog oss tid att vrida och vända på allt för att optimera det. När vi ser tillbaka på den tiden så motsvarar det inte antalet sålda fåtöljer. Men både LINAK och jag kunde se potentialen. Med den nya lösningen är jag säker på att vi äntligen kan nå vårt mål.”

 

En ny lösning

Den nya lösningen är systemet LA10 som LINAK har utvecklat specifikt för justerbara fåtöljer. Lösningen består av två kompakta och intelligenta ställdon, ett batteri med unika funktioner och en elegant handkontroll. Kim Nordentoft har testat den nya lösningen från början och är mycket entusiastisk: ”Det har visat sig vara väldigt bra – alla detaljer är genomtänkta, ända ner till kontakter och kablar. Jag är ett fan. Systemet har en känsla som påminner om Apple och det är mycket professionellt.”

 

LINAK produkter och Nielaus justerbara fåtölj

 
 

Teamwork är vägen framåt

Förutom att vara nöjd med ställdonslösningen så är Kim Nordentoft också mycket nöjd med samarbetet mellan Nielaus och LINAK: ”Vi har haft ett mycket bra samarbete under hela processen. Vi har använt varandras erfarenheter i utvecklingsfasen och genom hela processen har vi haft en gemensam förståelse för att vi verkligen vill lyckas med det här projektet.”

 

Nästa steg

Det första steget för Kim Nordentoft har varit att integrera det nya LINAK systemet i den befintliga Beta fåtöljen. Planen framöver är dock att återlansera Beta fåtöljen. Den här gången med uppdaterad design och nya tillval. Som Kim Nordentoft avslutar: ”Jag ser en stor potential för fåtöljen på den internationella marknaden. Det finns ingen stol som den här, den är så komplett både när det gäller design och komfort. Jag ser fram emot att se hur det kommer att gå – och det betyder mycket för mig att veta att hela LINAK teamet står bakom mig och är redo att hjälpa till.”

Läs mer om Nielaus och Beta fåtöljen på deras webbsida.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta