Kontakta oss här
Nyheter den 12 juli 2022

Desk2Device USB-laddare vinner guld vid Best of NeoCon Awards

Desk2Device USB-laddare belönades med guld i klassen teknologi: Kategorin "Accessories & Support devices" i detta års Best of NeoCon Awards vid NeoCon 2022.

Höj- och sänkbart bord med LINAK Desk 2 Device USB-laddare – Best of NeoCon 2022 Gold Award-logga.

Best of NeoCon är det officiella prisprogrammet, som uppmärksammar enastående nya produkter från utställande företag i en mängd olika kategorier. Juryn består av närmare 50 framstående formgivare, arkitekter, föreskrivare och fastighetsförvaltare från näringsliv, hälso- och utbildningssektorn samt hotell- och restaurangbranschen. 

 

Minska kabeltrassel samtidigt som du får bättre tillgång till ström

Strömförsörjning och kabelhantering är viktiga egenskaper, både för produktivitet och estetik på arbetsplatsen. Det sista många skrivbordsarbetare vill ha, oavsett om det är på kontoret eller hemmakontoret, är ytterligare en strömkabel som belamrar deras arbetsplats. Men alla har samma utmaning med att ha flera enheter som behöver ström när man arbetar hela dagen. Därför har LINAK® utvecklat Desk2Device USB-laddare.

Desk2Device höghastighets USB-laddare med vinklad montering. Best of NeoCon 2022 Gold award.
 

Desk2Device USB-laddare är en unik enhet som får ström direkt från styrenheten LINAK CBD6S. Enheten ansluts till styrenheten via ett avancerat, egenutvecklat LINAK system och hjälper användaren till att slippa trassel med en extra strömkabel och ger bordsanvändare snabb åtkomst till snabbladdning av praktiskt taget alla USB-enheter.

Illustration av LINAK Desk2Device på höj- och sänkbart kontorsbord, som får ström från styrenheten LINAK CBD6S.
 
 

Utveckling av Desk2Device USB-laddare

Desk2Device USB-laddare är utvecklat av vårt amerikanska R&D Team, som sitter på vårt nord- och sydamerika huvudkontor i Louisville, KY. Två av produktutvecklarna, Christian Mauzy och Daryl Sielaff, berättar, att det tog månader att optimera tekniken genom omfattande försök med olika typer av hård- och mjukvara.

Vi ville redan från början vara flexibla med snabbare laddning för ett brett spektrum av enheter. När vi hade fått en bättre förståelse för USB-C och de andra egenutvecklade metoderna för laddning kunde vi ge bättre input rörande de tekniska kraven på produkten, vilket gav oss något användbart för bordsdesigners
Christian Mauzy och Daryl Sielaff

Designmässigt gick teamet igenom olika steg, från början med bara två USB-C-portar. De experimenterade med utseendet och känslan med några ritningar och 3D-printade prototyper. Teamet ville att produkten skulle kännas liten men effektiv på skrivbordet, ”Det skulle se ut som att den svävar ovanför eller under arbetsytan” förklara de. Laddaren var vinklad och kontakten placerades så att det var enkelt att koppla in och ur kabeln utan för mycket krångel. Statuslampor lades till för att ge användaren en försäkran om att allt är kopplat som det ska.

Den första motivationen till den unika laddaren var ”enklare kabeldragning och strömåtkomst” runt kontorsbordet.

Prototyper av Desk2Device USB-laddare och produktutvecklarna Christian Mauzy och Daryl Sielaff.
 
Ett ståbord med denna USB-laddare drar nytta av att strömförsörjningen kommer direkt från sitt/ståbordet, vilket leder till en enklare, renare metod för laddning av alla olika enheter vi bär med oss varje dag.
Christian Mauzy och Daryl Sielaff

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta