Kontakta oss här
Nyheter den 12 november 2019

Skördetröskor med eldrivna skärbord för att maximera avkastningen

Geringhoff, den tyska specialisten på utrustning till skördetröskor, har utvecklat ett nytt justerbart skärbord. Det är elektriskt och drivs av LINAK® ställdon och bidrar till att maximera avkastningen från majsproduktion.

Skördetröskor med eldrivna skärbord för att maximera avkastningen

Efter två års tester presenterar Geringhoff, den tyska lantbruksmaskinsspecialisten, sitt nya skärbord för skördetröskor som används inom majsodlingen. Geringhoff bytte ut det traditionella hydrauliska systemet mot en elektrisk lösning – driven av LINAK ställdon LA36.

Det kallas för ”Freedom" och enligt André Hemmesmann, som är chef för utveckling och design, är det nya elektriskt justerade skärbordet mycket enklare att installera och ger lantbrukaren större avkastning.

När man använder en eller flera hydraulcylindrar måste signalledningarna dras bredvid hydraulledningarna för att efterfråga positionen. När man använder ett elektriskt ställdon behövs bara en enda kabel, säger han.

Provad och testad robusthet gav klartecken för elektrisk lösning
Enligt Hemmesmann var det de omfattande testerna som utfördes av LINAK och den danska tillverkarens årtionden av erfarenhet av att skapa hållbara lösningar för lantbruksmaskiner som banade vägen till den nya skärbordslösningen.

Skördetröskor med eldrivna skärbord för att maximera avkastningen
 

Vi testade systemet i mer än två år och vi var mycket nöjda med tillförlitligheten säger han och fastställer att fler av Geringhoffs maskiner kan förväntas bli elektriska i framtiden.

Om du vill ha mer information om "Freedom" kan du läsa hela berättelsen ”Bättre majsskördar med elektriskt justerbart skärbord” här. Du är även välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor om du har några frågor.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta