Kontakta oss här

Utmärkelsen Red Dot Design Award för LINAK virtuella showroom

Samarbetet mellan LINAK® och den digitala designpartnern Cadpeople, som tillsammans har skapat ett imponerande virtuellt showroom, har belönats med Red Dot Award i kategorin ”Brands & Communication Design” under ”Digital Solutions”.

Red Dot Design Award är en av världens största designtävlingar och har en historia som spänner över mer än 60 år. Varje år väljer Red Dot-juryn ut de mest enastående designerna i respektive kategori för deras innovation, funktionalitet och estetik. Tillsammans med Cadpeople är LINAK mycket stolta över denna utmärkelse, som är ett erkännande av projektets koncept och design – liksom samarbetet som står bakom processen.

Bild av receptionen i LINAK online showroom, en virtuell plats där man kan utforska linjära ställdon i 3D.

 
 
 

Ett collage av de första konceptskisserna, som visar designidéerna som ledde fram till skapandet av vårt interaktiva LINAK online showroom.

Från dold hjälte till rampljuset

LINAK stod inför utmaningen att visa upp sina oumbärliga men ibland osynliga produkter. Även om elektriska ställdon spelar en viktig roll för att skapa rörelse och förbättra funktionaliteten i många olika applikationer som förbättrar människors liv, är de ofta dolda i den färdiga applikationen.

Projektets huvudmål var att ta fram ett innovativt och visuellt fängslande koncept, som inte bara skulle avslöja det större sammanhanget och effekten hos LINAK elektriska ställdon, utan även visa det verkliga kundvärdet av dessa, ofta dolda, produkter.

 

Det prisbelönta resultatet är ett virtuellt showroom som möjliggör en heltäckande berättelse om LINAK produkter genom att visualisera dem integrerade i en rad olika applikationer i relevanta 3D-miljöer.

Kurt Deutschbein, Marketing Consultant, LINAK A/S.

Målet med vår lösning var inte bara att visa kunderna våra produkter, utan att engagera dem och visa hur vårt tillvägagångssätt och systemtänkande kan hjälpa dem att designa och bygga bättre applikationer.

Kurt Deutschbein, Marketing Consultant, LINAK A/S.
 

I ett engagerande digitalt showroom placeras produkterna i fokus, som dolda hjältar, för att visa produkternas funktionalitet, flexibilitet och kundvärde.

 
 

Kraften i partnerskap

Naturligtvis så är Cadpeople glada över att få erkännande för sitt arbete av den välkända, internationella designtävlingen Red Dot. Det nya showroomet stärker LINAK ryktet som en innovativ branschledare och understryker företagets engagemang när det gäller att förbättra människors liv genom rörelse, och det kan betraktas som ett väl utfört arbete och ett bevis på ett framgångsrikt kreativt partnerskap.

Thomas Juel, CSO & partner på Cadpeople.

Det är spännande att se vilken inverkan vi kan ha för kunderna med en lösning som gör det möjligt för oss att stödja deras produkter genom hela värdekedjan.

Thomas Juel, CSO & partner på Cadpeople.

Titta runt lite

Du kan själv uppleva vårt showroom genom att besöka LINAK Virtual Showroom och se hur Cadpeoples design framgångsrikt har förvandlat dolda komponenter till synliga hjältar.

I LINAK virtuella showroom kan du se en bild som visar en IVA-sängsystem på ett sjukhus, med LINAK ställdon för jämn rörelse, svajpa över bilden för att se en IVA-säng.
Närbild av en IVA-säng med avancerade rörelser via LINAK ställdon visas i LINAK virtuella showroom – svajpa för att se en IVA-säng set-up på ett sjukhus.
Svajpa bilden åt vänster för att titta närmare

Vad är Red Dot Award?

”Red Dot Award: Product Design” har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1955. Ända sedan dess har den årliga utmärkelsen tilldelats årets bästa produkter. I enlighet med devisen: ”I jakt på god design och innovation” utvärderar en internationell jury de aktuella produkterna med avseende på individualitet och originalitet. För 2023 skickades produkter in från 60 länder och bedömdes i 51 tävlingskategorier av en jury bestående av 43 medlemmar.

 
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta