Kontakta oss här
Nyheter den 25 januari 2023

Ny LINAK lyftpelare för cobot-palleterare: Nå nya höjder

För att realisera potentialen med palletering av varor inom produktion och andra industrier behöver du flexibla, användarvänliga och prisvärda cobotlösningar som kan anpassas efter dina olika palleteringsbehov och generera snabb avkastning på investeringen.

Med vår nya ELEVATE™ lyftpelare har vi utökat räckvidden för cobot-palleterare så att du kan lasta högre. Samtidigt ger den hastighet, precision och flexibilitet som krävs för att optimera dina palleteringsprocesser. Enkel installation, programmering och systemövervakning hjälper dig att öka prestandan över ett brett utbud av cobotmärken och -modeller.

Den danska systemintegratören BILA A/S är en av de kunder som fick testa lyftpelaren innan lanseringen och vi är glada över att de är imponerade.
Så här säger produktchefen Brian Spetzler:
”Vår erfarenhet av ELEVATE lyftpelare har inte varit annan än positiv. Den är lätt att konfigurera och den intuitiva mjukvaran spelar en viktig roll, eftersom den möjliggör snabb konfiguration och omkonfiguration. Detta är viktigt i produktioner där installationen inte är permanent och behoven kan ändras. I moderna produktioner och lager ser vi en trend mot automatiserad palletering och med ökande fraktkostnader har palletering på höjden blivit avgörande. Det är några av anledningarna till att vi är så glada över ELEVATE pelaren."

 

Nya prestandanivåer

Med sin höga lyfthastighet och möjligheten att köra samtidigt med roboten ovanpå, ökar ELEVATE palleterarens prestanda så att den matchar produktionslinjens tidscykler. Lyfthastigheten är konstant med upp till 100mm/s oavsett belastning. Pelaren kan köras ut helt på mindre än 10 sekunder.

 

Exakt palletering när den är som bäst

Med en borstfri motor och en integrerad styrning ger ELEVATE dig noggrann positionering, samtidigt som den beprövade glidtekniken håller coboten stabil och klarar höga böjmoment.

 

Lämplig för många olika utföranden

Den integrerade styrningen möjliggör kompakt design och gör att det inte behövs några externa styrenheter. Detta gör ELEVATE extremt utrymmesbesparande och lätt att integrera, samtidigt som hela palleterarens system blir mindre komplext.

LINAK® elektrisk lyftpelare: ELEVATE™ för cobot-palleterare i mörk produktionsmiljö

 
 

Flexibilitet med val av gränssnitt

Välj mellan tre gränssnitt – ELEVATE Easy, ELEVATE Pro eller ELEVATE Modbus – för att ge dig den kontroll och feedback som krävs för att lösa en specifik uppgift och data för att möjliggöra problemfri felsökning, diagnostik och prestandaoptimering. Med dessa gränssnitt är ELEVATE kompatibel med ett brett utbud av cobots. Tillbehör som monteringsplattor för cobot gör installationen enkelt och snabb – och optimerar palleterarens prestanda.

Om du vill veta mer om ELEVATE lyftpelare är du välkommen att besöka applikationssidan eller kontakta ditt lokala LINAK kontor.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta