Nyheter den 10 december 2019

Fler alternativ för ställbara komfortsängar

Antalet sätt att skapa ställbara lösningar för komfortsängar har ökat. LINAK® har lanserat ett elegant, men mycket starkt singelställdon, LA18 IC. Dessa ställdon ska hjälpa sängtillverkare med singelställdonssystem att uppfylla deras behov av mer kraft eller fler integrerade funktioner för inställning av sängen.

Ett nytt tillskott till LINAK® produktutbud för komfortmöbler skapar en handfull nya alternativ – allt i ett slag, så att säga.

Med det linjära ställdonet LA18 IC (Integrated Controller) kan du tillföra ännu mer kraft till din sängdesign - för vissa kan det till och med öka produktutbudet med nya sängdesigner.

Extra kraft när du behöver den
Traditionellt sett när europeiska formgivare skapar ställbara komfortsängar med LINAK® ställdonssystem har de huvudsakligen använt TWINDRIVE® dubbelmotorsystem, TD4 och TD5. Båda ställdonen har integrerade styrenheter (IC-teknik) som gör det möjligt för formgivarna att skapa sängar runt kompakta och diskreta justeringssystem.

Ännu bättre är att systemet fortfarande har funktioner, som exempelvis Under Bed Light, massagemotor och möjlighet att styra sängen via trådlösa enheter, till exempel handkontrollen HC40 eller en app på din telefon.

LA18 IC Advanced set & LA18 IC Standard setLA18 IC Advanced set & LA18 IC Standard set
 

Men i takt med att sängkonstruktionen har utvecklats och blivit tyngre har vi upplevt att dubbla ställdon inte alltid är tillräckligt. Därför har vi lagt till LA18 IC till produktportföljen! Med dessa ställdonsset kan du välja att skapa system som består av en serie kraftfulla singelställdon som trycker upp till 6 000 N vardera – utan att behöva hitta utrymme för en styrenhet.


Enkel montering: klickfäste på baksidan
LA18 IC levereras med ett klickfäste på baksidan (Ø33,8 mm) som tillval, vilket gör det snabbt och enkelt att montera ställdonen i sängramen. Vidare gör den inbyggda Bluetooth® Low Energy-tekniken (BLE) det möjligt att använda en mängd olika häftiga funktioner som finns tillgängliga med våra senaste handkontroller: HC40 FRAME™ eller HC40 TWIST™.


Trevlig ljudlogo

Trevligt ljud för robusta sängdesigner
Trots att LA18 IC ställdonsset är kraftfulla så arbetar de tyst och mjukt

 

Om du vill veta mer om hur den senaste tekniken för elektriska ställdon kan förbättra designen av dina komfortsängar är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK® kontor

 
LA18 IC Advanced LA18 IC Standard

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.