Kontakta oss här
Nyheter den 20 juni 2019

Ny dubbelmotor TD5 levererar kraft upp till 7 000 N

I takt med att madrasserna på sängarna blir tjockare och tyngre behöver ställdonssystemet som används för att höja ryggstödet och benstödet vara kraftfullare. Det är därför LINAK® introducerar en ny dubbelmotor – TD5. Den är specialutvecklad för resårsängar.

Ny dubbelmotor TD5 levererar kraft upp till 7 000 N

För att tillmötesgå tillverkare av moderna ställbara sängar introducerar LINAK nu en ny och mycket kraftfull dubbelmotor för komfortsängar. Ställdonet kallas för TD5 och tillhör serien med LINAK® TWINDRIVE® ställdon, som TD4 ingår i.

TD5 följer en tydlig trend mot robustare sängar. Det är inte bara sängarna som blir kraftigare, madrasserna blir också allt tjockare och tyngre. Det kräver mer kraft, och det är exakt vad TD5 har massor av – upp till 7 000 N i båda ändarna (ryggdel och bendel).

Tekniken utökar antalet funktioner
LINAK® TWINDRIVE® ställdon levereras med ett antal olika tekniska funktioner. Mest självklar är den inbyggda Bluetooth® trådlösa tekniken som möjliggör design av sängar med trådlösa handkontroller. Trådlös styrning via Bluetooth® gör det även möjligt för användaren att styra komfortsängen med sin smartphone. Ladda ner appen LINAK® Bed Control och koppla samman den med TD5-enheten.

Vissa slutanvändare gillar sängens extremt låga strömförbrukning i standbyläget. TD5 levereras med LINAK® ZERO™ teknik, som håller förbrukningen under 0,1 W när sängen är stilla.

Två versioner av TD5 – standard och avancerad
För att tillgodose det faktum att kunderna har olika krav på en komfortsäng har TD5 lanserats i två versioner – en standard och en avancerad version. Båda versionerna levereras med standardfunktioner, till exempel Bluetooth® och Under Bed Light. TD5 Advanced har även en minnesfunktion som gör det möjligt för användarna att spara sina favoritpositioner. Utrustad med handkontrollen HC40 kan användaren även skapa genvägar för de sparade positionerna och få en personligare upplevelse.

Ny dubbelmotor TD5 levererar kraft upp till 7 000 N

Lätt vikt och enkel att montera
En lista över symboler på TD5 utgör en komplett och enkel steg-för-steg-instruktion för hur man monterar ställdonet på sängramen – även på plats. Att para systemet till handkontrollen eller smartphonen är lika intuitivt och ger slutanvändaren en fullt fungerande säng direkt efter monteringen.

Trots den avsevärda kraftökningen är TD5 förvånansvärt lätt. Det gör det enkelt – även för slutanvändare – att hantera sängen och reducerar även transportkostnaderna.

Om du vill veta mer om TD5 Standard eller TD5 Advanced, följ länkarna eller kontakta ditt lokala LINAK® kontor.

 

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta