Kontakta oss här
Sjukvård

Patientlyftar på sjukhus

Med LINAK ställdon kan man lyfta, justera benspridare och skapa en jämn rörelse i moderna patientlyftar.

Visa video
Patientlyftar

LIFT™

Din nästa LIFT™ lösning

Läs mer

Ställdonssystem till patientlyftar

Det finns två tydliga trender. Utmaningarna kommer att bli större framöver, i takt med att befolkningen blir äldre och fler som lider av övervikt. Totalt kommer detta att ställa högre krav på vården. Kraven på sjukvårdsutrustning skärps konstant, och specifika standarder för produktprestanda. Alla patienter har dock rätt till korrekt vård på sjukhuset. Genom att använda LINAK ställdon i era patientlyftar får ni inte bara en jämn rörelse, det bidrar även till flera andra fördelar.

  • Säkerhetsförbättrande funktioner och mindre underhåll
  • Produkter som uppfyller standarder och som underlättar godkännandeprocessen
  • En erfaren partner som finns över hela världen

Oavsett om du behöver en standardversion eller ett avancerat system med flera intelligenta funktioner i patientlyften, kan LINAK erbjuda det bästa konceptet för din produkt. Starka lyftställdon och stabil balans av benspridare för att skapa en jämn rörelse. Värdeskapande funktioner som t.ex. SDT (Service Data Tool) bidrar till en mer kostnadseffektiv sjukhusvård, eftersom driftstopp av patientlyften minimeras.

Lägg till säkerhetsfunktioner och minimera underhållet
För LINAK, precis som för alla andra som arbetar inom vårdsektorn, ligger fokus på att eliminera farliga lyft. Repetitiva tester av alla system är obligatoriskt på LINAK. Detta gör vi för att säkerställa att produkterna är hållbara och har felfri prestanda under hela livslängden. Behovet av underhåll minimeras och med hjälp av funktioner som SDT kan ni läsa av systemstatus för att anpassa underhållet efter fastställda underhållsplaner. Våra First Failure Safe lösningar ser till att patientlyften fungerar på ett säkert sätt.

Våra system uppfyller gällande standarder
Reglerna som garanterar patientsäkerhet och personalens säkerhet skärps konstant. Utrustning, som t.ex. patientlyftar, måste erhålla aktuella certifieringar och godkännanden. LINAK tar säker patienthantering på största allvar. LINAK ställdonssystem testas och certifieras för att uppfylla internationella medicinska standarder – IEC 60601-1: 2005 3:e utgåvan, ANSI/AAMI ES60601-1:2005 3:e utgåvan och CAN/CSA-22.2 nr. 60601-1:2008. Detta bidrar till att er patientlyft klarar att uppfylla kraven för patientlyftar som anges i EN10535.

30 års global erfarenhet ger många fördelar
LINAK erbjuder inte bara en bred produktportfolio. Under mer än 30 år har organisationen vuxit och omfattar nu flera försäljningskontor över hela världen. Detta innebär att LINAK kan hjälpa kunder med support globalt – oavsett om det gäller produkter, rådgivning och lokal marknadskännedom.

Läs mer
System till patientlyftar
LINAK: Säker patienthantering play-icon

LINAK: Säker patienthantering

LINAK: Handkontroll till patientlyft play-icon

LINAK: Handkontroll till patientlyft

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft play-icon

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft

LA40 video play-icon

LA40

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar play-icon

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Filer

Ställdonssystem till patientlyftar

Säker patienthantering och korrekt ergonomi. Systemet till patientlyftar förbättrar både produktionen, användningen och servicen. LINAK tar säker patienthantering på största allvar.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Sjukvårdsapplikationer

LINAK ställdonssystem används till ergonomiskt korrekt justering av sjukhussängar, behandlingsbritsar/-bord och patientlyftar och med vårt koncept Intelligent Care Solutions™ erbjuder vi extra tillbehör och funktionalitet.

Läs mer

System för patientlyftar

Ställdonssystemen från LINAK ger mjuka lyft och rörelser i patientlyftar och sitta-stå-liftar och bidrar till att förbättra säkerheten och ergonomin för patienter och personal. Specifikationerna beror på de individuella behoven och kraven. Fokus kan ligga på kraft, hastighet, ljudnivå eller antalet kanaler (ställdon). Som standard arbetar LINAK med tre olika versioner för patientlyftar som du kan använda för att skapa flera olika lösningar. Nedan följer tre exempel på basic, medium och advanced system.

Videos relaterade till patientlyftar

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i patientlyftar. Titta på våra videos och få inspiration.

LINAK: Säker patienthantering play-icon

LINAK: Säker patienthantering

LINAK: Handkontroll till patientlyft play-icon

LINAK: Handkontroll till patientlyft

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft play-icon

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft

LA40 video play-icon

LA40

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar play-icon

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar

Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.