Kontakta oss här

Så här fungerar en koppling i ett industriställdon

Är du nyfiken på hur en koppling fungerar i ett linjärt industriställdon och vill få mer information om fördelarna med att använda ett ställdon med koppling? Bekanta dig med aktuella termer, funktioner och vetenskapen bakom det.

De grundläggande komponenterna i ett elektriskt ställdon är motor, kuggdrev och spindel. Ibland lägger man även till en kopplingsmekanisk i ställdonets design. I den här filmen förklarar vår expert Hunter Stephenson syftet med kopplingen i ett linjärt industriställdon och hur kopplingen fungerar i LINAK ställdon LA36.

Kopplingen har två syften i ett ställdon. Det ena är att skydda industriapplikationen och ställdonet. Det andra är att säkerställa att ställdonet kan användas utan styrelektronik.

Ett linjärt ställdon med en kopplingsmekanism ger även bra mångsidighet och gör det enklare att implementera ställdonet i olika maskiner.

Kopplingen skyddar ställdonet och applikationen mot överbelastning genom att koppla bort rotationsrörelsen från motorn till växel och spindel när vridmomentet överskrider förinställt gränsvärde. Denna säkerhetsfunktion gäller motorns rotationsrörelse och fungerar därför bara när ställdonet är i drift. Om du vill veta mer om kopplingens funktion kan du titta på filmen här ovan.

Har du frågor gällande kopplingar till elektriska linjära industriställdon är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.