Kontakta oss här

DC-motorer i linjära industriställdon

Lär dig hur man använder 12 V och 24 V DC-motorer för att omvandla elenergi till mekanisk rörelse i moderna industriställdon och bekanta dig med de vanligaste delarna i motorn, som t.ex. kolborst, växlar och permanentmagneter.

Om du vill veta mer om hur komponenter, t.ex. motorns kolborst, strömomkastare, permanentmagneter och magnetspole samarbetar för att skapa rörelse för DC-motorns permanentmagnet förklarar Hunter Stephenson grunderna i den här filmen.

En likströmsmotor (DC) är en roterande maskin som omvandlar elenergi till mekanisk rörelse. Funktionen bygger på induktionsprincipen – en elektromagnetisk kraft skapas av den ingående strömmen, som i sin tur skapar en rotationsrörelse.

DC-motorns effektivitet bygger på förhållandet mellan ineffekt och uteffekt, uppmätt i Watt. Många av motorns delar inverkar (reducerad inverkan) på motorns effektivitet, detta genererar värme. Detta gäller även vid mycket hög eller låg omgivande temperatur, som ofta är en del av arbetsmiljön för industriställdon.

I allmänhet finns det dock alltid sätt att säkerställa hög motoreffektivitet för en DC-kugghjulsmotor.

För att uppnå optimal motorprestanda behöver man en stabil strömkälla och man måste säkerställa att man har rätt kablar och ingångsspänning, eftersom detta är lika viktigt för att uppnå bästa möjliga effektivitet. Om du vill veta mer om vilka faktorer som påverkar motorns effektivitet kan du titta på filmen här ovan.

Har du frågor gällande DC-motorer till elektriskt linjärt industriställdon är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta