Kontakta oss här
Teknik & trend

Litiumjon-batterier – driver sjukvårdens elektriska framtid

Batterier som huvudströmförsörjning eller som backup i medicinska applikationer blir allt vanligare och för närvarande ser vi en övergång från blybatterier till litiumjon-batterier. Litiumjon-batteritekniken har många fördelar. Utöver att erbjuda långvarig och mycket stabil batteriprestanda för att driva sjukvårdsapplikationer erbjuder tekniken även hög energitäthet, låg vikt och förlängda cykler. Sammantaget är litiumjon-batterier idealiska för applikationer där tiden bör läggas på vård och inte på laddning eller att ersätta batterier.

Färgbild av medicinska symboler och litiumjon-batteri för sjukvårdslösningar.

Säkerhet och kvalitet

På LINAK® prioriterar vi säkerheten i vår batteriproduktion. Vi strävar efter att skapa batterier med hög säkerhet för slutanvändarna, vilket är ett viktigt fokus under vår produktutvecklingsprocess. Vi säkerställer kvaliteten genom att endast välja batterikomponenter från certifierade leverantörer och genom att testa varje detalj i våra avancerade testlaboratorier för att se hur de presterar i simulerade livstidsscenarier. Därefter gör vi om testerna och ser till att kombinationen av komponenter och designen för hela produkten uppfyller våra höga kvalitets- och säkerhetskrav.

 

Säker konstruktion

LINAK litiumjon-batterier är unika och utformade med fokus på säkerhet, med specialkonstruerade, förseglade skyddskåpor med mekanismer för ventilation och med styrning för övertrycksavlastning. Säkerheten är avgörande för både patienter och sjukvårdspersonal och det är också viktigt när det gäller utrustningens livslängd. Våra batterier är konstruerade för att uppfylla höga säkerhetsstandarder.

 

Säkerhet genom design

Den mekaniska skyddskåpan på BA22 är utformad för att minska konsekvenserna vid termiskt läckage i ett litiumjon-batteri. Vår subpack-konfiguration använder en innovativ blandning av isolerande och fasändrande material för att effektivt stoppa spridningen till angränsande celler. Dessutom fungerar integrerade flamspärrar som en fantastisk barriär som förhindrar att lågor läcker ut från en skadad cell och upprätthåller skyddskåpans strukturella integritet.

För att ge ytterligare skydd mot termiskt läckage så är skyddskåpan hermetiskt förseglad med kontrollerade ventilationsmekanismer som är utformade för effektiv styrning av övertryck, vilket bidrar till en säkrare driftmiljö för battericellerna.

LINAK BA22 Li-jon-batteri med monteringsklämma.LINAK BA22 Li-jon-batteri
 
 
 

Batteriikon blåDubbla PCP-portar för stapling

Batteriikon blåTillförlitlig prestanda

Batteriikon blåEnkel montering

Batteriikon blåKvalitetskontrollerad

Batteriikon blåMedicinskt godkänd

Batteriikon blåIPX6 Washable

Batteriikon blåLång livslängd

Batteriikon blåTermiskt läckage

 
 
 

Fokus på slutanvändaren

LINAK litiumjon-batterier har utformats med fokus på slutanvändaren. De är kraftfulla, lätta och mindre än blybatterier. Med en livslängd på upp till 8 gånger längre än konventionella batterier och inget extra underhåll för att förlänga livslängden ger Li-jon-batterier slutanvändaren betydande fördelar.

 

Hög prestanda – långvarig kraft

Välj LINAK litiumjon-batterier för tillförlitlig och långvarig kraftförsörjning. Till skillnad från litiumjon-batterier sjunker blybatteriernas spänning avsevärt med en nedåtgående urladdningskurva. Användare av litiumjon-batterier får nytta av en plan urladdningskurva med bara en liten minskning av spänningen, vilket resulterar i jämn effekt under en längre period och en lägre bytesfrekvens.

En urladdningskurva med plan grå Li-jon-kurva och nedåtriktad röd blybatterikurva
 
 

Tvättbarhet – sätter nya standarder

Antimikrobiell resistens är ett akut globalt hot mot folkhälsan som ger svårare infektioner och som i vissa fall är svårare att behandla. Allt beror på att bakterier och svampar utvecklas på ett mycket olyckligt sätt och därför är tvättbarheten hos sjukvårdsutrustning och komponenter extremt viktig för att skydda patienter och personal. LINAK batterier uppfyller IEC60601-standarden och uppfyller standarden IPX6 Washable för att klara starka rengöringskemikalier, hett vatten och högtrycksstrålar i moderna tvättunnlar.

 

Fördelar med litiumjon-batterier

Utöver prestandan så ger litiumjon-batteriets långa livslängd snabb avkastning på investeringen. Blybatterier kan vara ett billigare alternativ men litiumjon-batterier håller flera gånger längre, vilket gör dem till det mest kostnadseffektiva valet.

Även inom sjukvården kan tidsbesparingar genom minskat byte och laddning omsättas i vård.

Gungbräda med rött blybatteri i den nedre änden och grått litiumjon-batteri och ett blad i den övre änden
 
 

Digitalisering

Alla våra litiumjon-batterier är utvecklade för intelligent kommunikation med LINAK styrenheter. Detta gör det möjligt för appar som OneConnect™ och LINAK Communication Interface (LCi™) att snabbt och effektivt få tillgång till batteristatus på plats eller med fjärråtkomst för att enkelt diagnostisera batterirelaterade problem.

 

Beprövad teknik

Alla produkter från LINAK utvecklas med ett engagemang för innovativ teknik och överlägsen kvalitet med stort fokus på säkerheten. Våra robusta batterier är konstruerade med fokus på säkerheten och tar hänsyn till potentiella faktorer för att säkerställa den långa livslängden.

Innan batterierna lämnar fabriken genomgår de rigorösa tester för prestanda under olika miljöförhållanden – inklusive hög eller låg temperatur, varierande luftfuktighetsnivåer och atmosfäriskt tryck

Vi är väl medvetna om nackdelarna med ett haveri. Därför är vårt mål att säkerställa att du får en beprövad och testad produkt av hög kvalitet, kort sagt en tillförlitlig produkt.

Uppsättning av batteritestanläggningar, flera gröna batterier i rad för testning på LINAK.
 

Tillförlitlig försörjning

Tillverkare av sjukvårdsapplikationer ska kunna lita på leveransen av batterier och komponenter. LINAK finns över hela världen och för dig som kund innebär det en lokal och snabb leveranskedja som matchar dina behov. LINAK produktions- och logistikpersonal är certifierade för professionell hantering av dina litiumjon-batterier.

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft play-icon

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft

Fördelarna med LINAK litium-jonbatterier till mobil sjukvårdsutrustning play-icon

Fördelarna med LINAK litium-jonbatterier till mobil sjukvårdsutrustning

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta