Kontakta oss här
System

System till sjukhussängar

LINAK ställdonssystem möjliggör jämna och tysta rörelser av sjukhussängar och ger samtidigt ökad funktionalitet med inbyggd intelligens och genom många värdeskapande funktioner. Specifikationerna i ett LINAK system baseras på de individuella behoven. Fokus kan ligga på belastning, hastighet, ljudnivå, antal kanaler (ställdon) eller antal tillbehör. LINAK erbjuder flexibla system som uppfyller marknadens alla behov. Tre exempel visas för basic till advanced lösningar.

Ställdonssystem till sjukhussängar

Systemet består av en eller flera testade och godkända lyftpelare och/eller ställdon. De ansluts till en styrenhet och styrs med en intuitiv kontroll. På så sätt har du ett system. Om du installerar en specialsoftware så har du skapat en avancerad lösning.

Under tre decennier har LINAK varit den innovativa marknadsledaren inom sjukvårdssektorn. Vi levererar systemlösningar som skräddarsys efter våra kunders behov – och lite till.

Ett vanligt system till sjukhussängar

Specifikationerna i ett system till sjukhussängar baseras på de individuella behoven. Fokus kan ligga på kraft, hastighet, ljudnivå, antal kanaler (ställdon) eller antal tillbehör. Därför arbetar LINAK med tre olika versioner för sjukhussängar: Basic, Medium och Advanced.

Som inspiration har vi samlat några exempel på vanliga system setups:

Basic:
Styrenhet:
Ställdon: LA40 (ett eller två)
Kontroll: ACOM
Funktioner: inga

Medium:
Styrenhet: CO61
Ställdon: LA40 (upp till fyra)
Kontroll: HB80 (med lås)
Funktioner: ACO (intelligent kontrollpanel)

Advanced:
Styrenhet: CO71
Ställdon/Pelare: LA40 och/eller BL1 (upp till fyra)
Kontroll: HB80 (med lås)
Funktioner: ACT (intelligent Attendant Control med touchskärm), Våg, OOB (Out of Bed detection), UBL (Under Bed Light), EBC (Electric Brake Control), Batteribackup, Power Security (larm om nätkabeln är ansluten när sängen flyttas) och mycket mera.

Mycket mer än rörelse

Under många år har säkerhet och ergonomi varit det viktigaste inom den här sektorn. Och är det fortfarande! Att optimera arbetsflöden, spara tid för personalen, så att det frigörs mer tid till patienterna, är också viktigt för en bättre välfärd. Systemen från LINAK är designade efter dessa behov. 

Produkterna CA30, CA40 och CO61 har många fördelar när det gäller detta. Bland annat är de ”felsäkra”. Det innebär att oavsedda rörelser aldrig kan inträffa och att potentiella kortslutningar inte kan skada eller förstöra systemet.

Alla system från LINAK har designats för att uppfylla EN60601 standard och har testats och certifierats i enlighet med aktuella internationella medicinska standarder.

Vi arbetar alltid utifrån höga kvalitetsstandarder i tillverkningen av våra kärnprodukter, ställdon, styrenheter och kontroller, för att förbättra användarnas livskvalitet genom bättre ergonomi och för att garantera jämn och driftsäker justering av sängen.

Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

LINAK introducerar ett basic OpenBus™ system för sjukhussängar play-icon

LINAK introducerar ett basic OpenBus™ system för sjukhussängar

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Focus on healthcare beds

När man tittar på olika sätt att skapa oberoende hos personer som behöver omsorg, är sängen den uppenbara utgångspunkten. LINAK erbjuder perfekt anpassning i många olika konstruktioner av sjukvårdssängar.

Basic OpenBus™ system för sjukhussängar

Justerbara ställdonslösningar för modern sjukvård. Uppgradera dina analoga ställdonssystem - och få flera fördelar med OpenBus™

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.