Kontakta oss här
System

System till hemvårdssängar

LINAK ställdonssystem används till justering av höjd, ryggdel och benstöd i hemvårdssängar. Specifikationerna för ett LINAK system baseras på de individuella behoven. Fokus kan ligga på belastning, hastighet, ljudnivå, antal kanaler (ställdon) eller antal tillbehör. LINAK erbjuder flexibla system som uppfyller marknadens alla behov – Exempel är visade för basic till advanced lösningar.

LINAK system till hemvårdssängar

Kombinera en styrenhet med ett eller flera välbeprövade ställdon och styr allt med en intuitiv handkontroll. Ett integrerat system. 

Under tre decennier har LINAK varit den innovativa ledaren inom vårdsektorn. Vi levererar systemlösningar som skräddarsys efter våra kunders behov.

Ett vanligt system för hemvårdssängar

Specifikationerna i ett LINAK system baseras på de individuella behoven. Man kan välja att fokusera på kraft, hastighet, ljudnivå, antal kanaler (ställdon) eller antal tillbehör. Som standard arbetar LINAK med två olika versioner för hemvårdssängar – Basic och Medium. Skalbarheten är nästan obegränsad för de två versionerna.

Som inspiration har vi samlat några exempel på vanliga systemuppsättningar:

Basic:
Styrenhet: CA30
Ställdon: 2x LA27 (ett eller två)
Kontroll: HB70/HL70

Medium:
Styrenhet: CA40
Ställdon: 3x/4x LA40 (upp till fyra)
Kontroll: HB70/HL70/HB80

Advanced:
Styrenhet  CO61
Ställdon: 3x/4x LA40  (upp till fyra)
Kontroll: HB70/HL70/HB80

Mycket mer än rörelse

Under flera år har säkerhet och ergonomi varit det viktigaste inom den här sektorn. Det är de fortfarande! Att optimera arbetsflöden, spara tid för personalen, så att det frigörs mer tid till patienterna, är också viktigt för en bättre välfärd. Systemen från LINAK är designade mot bakgrund av dessa behov. 

Produkterna CA30 och CA40 ger många fördelar i detta avseende. Bland annat är de ”felsäkra”. Det innebär att oavsedda rörelser aldrig kan inträffa och att potentiella kortslutningar inte kan skada eller förstöra systemet. 

Alla system från LINAK har konstruerats för att uppfylla EN 60601 standard, och har testats och certifierats i enlighet med aktuella internationella medicinska standarder. Dessutom erbjuder LINAK lösningar som är IPX6-godkända och tvättbara. 

Vi arbetar alltid utifrån höga kvalitetsstandarder i tillverkningen av våra kärnprodukter, ställdon, styrenheter och kontroller, för att förbättra användarnas livskvalitet genom bättre ergonomi och för att garantera jämn och driftsäker justering av sängen.

Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.