System

System till behandlingsstolar

LINAK ställdonssystem ger jämna lyft och smidig höjdjustering av behandlingsstolar, och ger ökad patientkomfort och bättre ergonomi för personalen. Behoven varierar och det behövs olika typer av system. Oavsett om du behöver ett standardsystem för behandlingsstolen eller en avancerad, kundanpassad lösning, har vi rätt system för dina behov. Som standard arbetar LINAK med tre olika versioner för behandlingsstolar. Med dessa kan du skapa flera olika lösningar. Nedan följer tre exempel på basic, medium och advanced system.

Ställdonssystem till behandlingsstolar

Välj ett eller fler av de välbeprövade och testade ställdonen från LINAK, anslut till en styrenhet och styr allt med en intuitiv kontroll. På så sätt har du ett system!
Under tre decennier har LINAK arbetat med segmentet MEDLINE® & CARELINE®, samt varit den innovativa marknadsledaren inom behandlingssektorn och utvecklat systemlösningar som uppfyller kundernas behov.

Vanligt system till behandlingsstolar

Att förse en behandlingsstol med rörelse och tillbehör skapar inte bara bättre patientkomfort, det bidrar även till att optimera vårdpersonalens arbetsförhållande. 

Behoven varierar och detta innebär att det behövs olika typer av system. LINAK har omfattande kunskap och ett brett produktutbud, vilket innebär att oavsett om du behöver ett standardsystem för behandlingsstolen eller en avancerad, kundanpassad lösning har vi rätt system för dina behov. 

Som standard arbetar LINAK med tre olika versioner för behandlingsstolar. Med dessa kan du skapa flera olika lösningar. De tre är: Basic, Medium och Advanced.

Här följer tre exempel:

Basic:
Ställdon till höjdinställning: LA31
Ryggstöd: LA23
Benstöd: LA23
Kontroll: HB30
Styrenhet: CA40

Medium:
Ställdon till höjdinställning: LA34
Ryggstöd: LA31/LA40
Benstöd: LA31
Kontroll: HB80
Styrenhet: CO61

Advanced:
Ställdon till höjdinställning: LA44/BL1 (pelare)
Ryggstöd: LA31/LA40
Benstöd: LA40
Kontroll: ACK panel, FPP, DPH
Styrenhet: CB20
Batteri: BA21

Till samtliga av ovanstående styrenheter finns kundanpassad software och man kan lägga till en eller flera värdeskapande tillbehör, som t.ex.: läslampa, massagemotorer, våg, USB-uttag för laddning av mobil etc. 

Mycket mer än rörelse

Under flera år har säkerhet och ergonomi varit det viktigaste inom den här sektorn. Och är det fortfarande! Genom att optimera arbetsflöden, spara tid för terapeut/vårdpersonal och fokusera på kunderna, är också viktigt för en bättre välfärd. Systemen från LINAK är designade efter dessa behov. 
Alla system från LINAK har designats för att uppfylla alla standarder, och har testats och certifierats i enlighet med aktuella internationella medicinska standarder. Dessutom erbjuder LINAK lösningar som är IPX6-godkända och tvättbara.
Vi arbetar alltid utifrån höga kvalitetsstandarder i framställningen av våra kärnprodukter - ställdons- och lyftpelarsystem och lösningar - vilket förbättrar användarnas livskvalitet genom bättre ergonomi och jämn och driftsäker justering. Så vill vi att det ska fortsätta att vara. 
Därför erbjuder vi även flera olika värdeskapande extrafunktioner som du kan bygga in i systemet. Ett exempel är Service Data Tool (SDT2). Detta är ett verktyg som gör att du kan inhämta olika data från systemet, däribland batteristatus eller information om aktuell ställdonsprestanda. 

 
Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.