Kontakta oss här
Teknik & trend

Djupt viloläge: optimering av batteriet för förvaring och transport

Batteribox BA002 till ställdonssystem till fåtölj har en inbyggd funktion som vi kallar djupt viloläge. Denna funktion gör det möjligt för oss att försätta batteriet i viloläge så det kan transporteras och förvaras under en längre tid utan att batteriet blir urladdat .

Batteribox BA002 packas i transportlåda i djupt viloläge

En värdekedja med låg effekt

Fåtöljer med batterier kan du placera där du vill ha den - utan att behöva tänka på kabeltrassel eller vägguttag. Det största problemet med traditionella batterier är att de kan självurladdas vid förvaring, i butiker eller hemma hos kunder. Därför har vi tittat på hur vi kan lösa problemet med självurladdning av batterier när de har lämnat fabriken. Det var här som djupt viloläget kom in i bilden.

 

Vad är djupt viloläge?

Djupt viloläge är ett tillstånd som batteriet går in i efter en viss tids inaktivitet. Detta för att spara ström och se till att det håller den laddning du behöver under lång tid efter att den lämnat vår fabrik. När batteriet inte är anslutet till ett system tar det 65 minuter innan det övergår till djupt viloläge.

 

Men om batteriet ansluts till ett system krävs det 40 dagar  inaktivitet innan det övergår till djupt viloläge. Detta förhindrar att batteri BA002 blir helt urladdat när det lämnar fabriken, montering i möbler efter längre tids förvaring.

Fördelar för hela värdekedjan

Fördelarna med något så eneklt som djupt viloläge är stora. Det gynnar alla i värdekedjan. Djupt viloläge eliminerar inte bara behovet av regelbunden laddning av batterier eller stolar under förvaring, det innebär också att batterierna kan användas direkt efter förvaring, montering eller transportering.

För butiker innebär den här lösningen att man undviker att sälja en produkt med ett urladdat batteri till kunden. Problemfri laddning och användning av fåtöljen kommer i slutändan att förbättra varumärkets anseende och i slutändan göra kunderna nöjda.

Filer

HOMELINE produktöversikt

Utforska vårt stora utbud av HOMELINE system och produkter för både justerbara sängar och fåtöljer.

Ställdonssystem till vilstolar

Utforska våra tillförlitliga ställdonssystem med trådlös styrenhet för justerbara vilstolar. Vi har genomfört undersökningar för att säkerställa att systemet beaktar hela värdekedjan.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta