Kontakta oss här
Nyheter den 20 maj 2021

Färger förändrar världen, en trend i taget

Färger har stor inverkan på människor och kan vara ett kraftfullt verktyg för att påverka deras agerande, sinnesstämning och tankar. Redan från när man som barn i skolan fick tillbaka ett prov med många röda bockar, fram till det slår om till grönt efter lång väntan i bilen, så inser vi att färger finns runt oss alla och påverkar oss i allt vi gör. Var kommer färgernas kraft och styrka ifrån? Varför har de en så viktig roll i vår vardag? Detta är just vad vi ska prata mer om i vår senaste LINcast podcast.

Kerry Rowe, färg, material och finishdesigner är gäst i LINcast podcast: Färgernas styrka inom design

Vår gäst Kerry Rowe är färgexpert och ägare av Kerry Rowe Design, LLC, som samarbetar med företag för att skapa färgpaletter och välja rätt material och ytbehandling, som gör att kunderna knyter an till deras produkter. Hon har djupgående kunskap och förståelse för vilken roll dessa beslut har för hur kunderna kommer att uppfatta och bedöma ett företag, samt vilka färger och material som kan attrahera kunder.

”Färger styr kundernas beslut”, säger Kerry. ”Om en färg inte är rätt för produkten kommer de flesta kunder att omgående välja bort produkten. Färgen är riktigt viktigt och därför är det ”big business” att följa och förutse färgtrenderna.”

Människor lägger märke till hur färger påverkar i allt högre grad när man blir äldre, men Kerry Rowe säger att den effekten börjar redan strax efter att vi föds. Den första färg som småbarn uppfattar är röd och det är förknippat med grundläggande överlevnadsinstinkter. Köpbeslut är bara en droppe i en stor hink av påverkan som färger har.

Med all den styrka skulle man kunna tro att företag enkelt skulle kunna få människor att köpa deras produkter. Men det kan vara svårt att förutse trenderna. Kerry Rowe sammanställer årliga färg- och trendprognoser åt sina kunder, som hjälper dem att fatta beslut som rör färg, material och ytbehandling. Enligt Kerry finns det tre huvudsakliga trendkategorier, som hon ser inte enbart har en direkt inverkan på färgval och design, utan även framtida trender och hur dessa kommer att bromsa in.

”Vi är på väg bort från ”slit- och släng kulturen" och detta kommer absolut att påverka trendcyklerna när det gäller hur snabbt saker och ting förändras”, säger Kerry. ”Jag tror att de enskilda färgerna kommer att växla långsammare … Vi vill ha det senaste, det bästa och det går inte riktigt hand i hand med hållbarhet.”

Läs mer om Rowes tre trendkategorier och hur dessa påverkar arbetsplatsen. Titta, läs och lyssna på programmet, Färgernas kraft inom design, via din favoritplattform för poddar.

 

Lyssna nu!


 
Lämna inte kvar ergonomin på kontoret

Lämna inte ergonomin kvar på kontoret!
I vår nya normala värld har många av oss bytt ut skrivbordet på kontoret mot köksbordet. Och även om den globala situationen gör att vi snart kan vara tillbaka på kontoret, är nog någon form av arbete från hemmet här för att stanna. Dr. Mark Benden och Martha Parker från Texas A&M Universitys Ergo Center har massor av tips och tricks för att tackla utmaningarna med att arbeta hemifrån, nu och inom den närmaste framtiden.
Läs mer...

 
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta