Kontakta oss här
Nyheter den 15 oktober 2020

Ny LINcast podcast: Att hantera ergonomi och hitta utmaningar och möjligheter med att arbeta hemifrån

I vår nya normala värld har många av oss bytt ut skrivbordet på kontoret mot köksbordet. Och även om den globala situationen gör att vi snart kan vara tillbaka på kontoret, är nog någon form av arbete från hemmet här för att stanna. Dr. Mark Benden och Martha Parker från Texas A&M Univeritys Ergo Center har massor av tips och tricks för att tackla utmaningarna med att arbeta hemifrån, nu och inom den närmaste framtiden.

LINcast podcast-bild

När vi i början av året övergick från kontorslandskapet till köket och våra barn, partners, husdjur och rumskompisar blev våra arbetskamrater, var ergonomi det sista vi tänkte på. När vi började använda våra köksbord eller strykbrädor som provisoriska skrivbord hade vi ingen aning om att några veckor skulle övergå till obestämd tid.

Vi kommer att fortsätta arbeta hemifrån. En viktig fråga som alla ställer sig: ”Kan människor som arbetar hemifrån vara lika effektiva och produktiva som dem som arbetar på kontoret?" Det är viktigt, inte bara för dem som arbetar, utan även för företaget som sysselsätter dem.

I den här podcasten i två delar går Dr. Mark Benden, avdelningschef och docent samt chef för Ergo Center vid Texas A&M University och Martha Parker, projektledare och ergonom vid Texas A&M Ergo Center igenom vissa unika resultat från en serie studier av kontorsarbetare som gått över till att arbeta hemifrån. Dessa studier var de första av sitt slag eftersom de insamlade data i mycket stor skala och bevakade 120 typer av metrik för över 40 000 kontorsarbetare under flera år. De fördjupar sig också i vad du kan göra för att förbättra ergonomin när du arbetar hemifrån.

"När det gäller ditt jobb kan du jämföra dig med en professionell idrottsman", säger Dr. Benden.”För att kunna prestera på toppnivå, måste du ha samma utrustning och verktyg omkring dig som du alltid har haft. Du skulle inte vilja byta ut dem eller vara utan något varje gång du reser. Detsamma gäller för din arbetsplats. För att behålla prestationsnivån intakt behöver den här övergången vara sömlös.”

Det finns många jättebra tips och tricks som kan hjälpa oss att inte bara prestera på topp när vi arbetar hemifrån, utan som också ser till att vår hälsa och vårt välbefinnande inte påverkas negativt.

Få reda på mer av våra gäster om den storskaliga studien och hur du kan hantera din ergonomi och ditt välbefinnande i den senaste LINcast-podcasten.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta